Home » Marketing » Bot traffic binnen Google Ads – Zo bespaar je jezelf VEEL geld

Bot traffic binnen Google Ads – Zo bespaar je jezelf VEEL geld

Leestijd: 2 minuten

Op het internet zijn veel bots ‘actief’. Schattingen liggen uiteen, maar volgens sommige rapporten bestaat ongeveer 40% van het internet uit bots en neppe gebruikers. Dit zijn bezoekers op je website, maar dus ook bots die klikken op je advertenties. Binnen Google Ads betaal je voor clicks en dit kan je dus veel geld kosten. Een onderzoek uit 2020 laat blijken dat er jaarlijks zo’n 40 miljard aan Ad kosten uitgegeven wordt aan frauduleuze clicks.

Wij gebruiken daarom een handige tool om deze bot traffic uit te sluiten binnen Google Ads. Het verschilt een beetje per klant, maar we besparen hier snel 20% of meer per maand aan qua Ads budget! Zou je per maand €10.000 uitgeven aan Ads, dan gaat in principe minimaal €2.000 op aan waardeloze clicks. Bots kopen immers niks van je. We vertellen je hieronder de oplossing.

Bot traffic uitsluiten met Clickcease

Voor al onze klanten en eigen websites gebruiken wij voor dit doeleinde clickcease. Dit is een tool die met behulp van AI iedere click controleert in real time. Blijkt uit de analyse dat de click frauduleus is? Dan gaat het feest niet door en kost het je dus ook geen geld. De IP adressen van deze clicks worden naar jouw Google Ads account gestuurd en permanent uitgesloten, zodat je nooit meer hoeft te betalen voor die bot.

Met de tool heb je de complete controle over jouw clicks. Onmisbaar als je veel budget uitgeeft. Ieder percentage foute klikken is er een te veel, maar 20% of meer is echt waardeloos. De tool werkt zo goed dat het de bekende VPN’s niet meeneemt bijvoorbeeld. Zo is het zeker dat je echte bezoekers van je website niet per ongeluk uitsluit. 

De tool werkt volledig geautomatiseerd en dat is juist het mooie eraan. Je hebt de optie om real time inzichten te bekijken, maar na installatie is dat niet nodig. Simpelweg de tool aanzwengelen en de spambots zijn verleden tijd. Hierdoor weet je zeker dat jouw websiteverkeer echt is én dat je geen geld uitgeeft aan bot traffic dat niet converteert.

Google Ads rendement optimaliseren

Als Ads marketeer weet je hoe belangrijk die extra percentages zijn binnen je Ads budget. Hoe beter jij je euro’s uit kunt geven, hoe beter het resultaat is voor jou en/of je klanten. De simpelste besparing is natuurlijk het uitsluiten van bot traffic zoals je hebt kunnen lezen. Plug & play en je houdt meer advertentiebudget over voor de goede campagnes.

We raden je daarnaast aan om nog een andere tool te gebruiken, namelijk ProfitMetrics. Deze tool gebruiken wij samen met Clickcease op al onze websites en die van onze klanten. Met de tool kun je namelijk sturen op POAS, oftewel Profit on Ad Spend, in plaats van alleen omzet. Daarnaast meet de tool alle conversies door vanaf de server, waardoor je soms wel 10% tot 20% meer conversiedata tot je beschikking hebt. 

Google Ads draait allemaal om data en je wilt het beste resultaat behalen. Door gebruik te maken van de laatste ontwikkelingen, in dit geval de genoemde tools binnen dit artikel, kun je enorm veel geld besparen en dus verdienen voor jezelf en je klanten. Hieronder kun je via onze partners een gratis proefaccount aanmaken en snel je Ad resultaat aanzienlijk verbeteren.

Gratis proefaccount Clickcease

Gratis proefaccount ProfitMetrics

Meest recente update: december 21, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Top boekhoudprogramma's
 
Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie