Over ons

Je vindt hieronder een korte samenvatting van ons verhaal in de wereld van online marketing en ondernemerschap. Wij proberen onze ervaringen te delen zodat andere ondernemers hiervan kunnen leren. Neem je liever direct contact met ons op dan kan dat natuurlijk ook via info @ hoebeginik.nl. Je kunt me hier bereiken voor vragen over de website en/of de onderwerpen of samenwerkingen.

Hoe zijn wij begonnen?

Inmiddels zijn wij al jaren bezig met online marketing. Zowel als hobby en interesse als in het dagelijkse leven om de kost te verdienen. Het was vroeger alleen niet zo vanzelfsprekend voor ons om te beginnen in de wereld van online marketing, dit hadden wij voorheen dan ook nooit voor ogen.

Wij hebben beiden de studie marketing gevolgd. Destijds zagen wij dat er eigenlijk weinig aandacht geschonken werd aan online marketing terwijl dit vakgebied hard groeide. Tijdens onze studie hebben we voor onze stageperiode dan ook gezocht naar een plaats waar we ervaring op konden doen op dit gebied en dit bleek een goede move.

Na een periode van zes maanden waren we beiden wel verkocht aan het vak marketing en werden we getriggered om meer te leren. Het probleem was alleen dat we weer terug moesten naar de schoolbanken waar er geen aandacht meer aan online marketing werd besteed.

De eerste website

Om toch te kunnen blijven leren hebben we beiden ons eigen pad gevolgd. We zijn allebei een eerste website begonnen. Kaj begon een affiliate website, Chris begon een webshop. Op dat moment werkten we dus nog niet samen.

Zo’n eerste website maken klinkt makkelijker dan het was. We hadden beiden ervaring opgedaan op het gebied van Search Engine Optimization (SEO), het adverteren en noem het maar op. Maar een website maken hadden we beiden nog nooit gedaan.

Hoe we toen zijn begonnen? Simpel, bij stap 1. Wat heb je nodig om een website te beginnen? Ten eerste een domeinnaam. Alright, check. Wat nu? Hosting en wordpress, etc..

Met de kennis van nu hadden we destijds geen flauw idee wat we aan het doen waren en de eerste paar probeersels gingen dan ook nergens over. Wel hebben we van dit prutsen veel geleerd en die kennis vergaat niet. 

Dus wat is de belangrijkste les? Gewoon beginnen! Iedereen vraagt regelmatig of we nog tips voor ze hebben en die geef je dan uiteraard. Maar vraag je een aantal weken later hoe het gegaan is, dan zijn ze nog niet begonnen:

  • “Ik ben nog het een en ander aan het uitdenken”
  • “Ik ben nu nog heel veel youtube video’s aan het bekijken
  • “Ik heb er al 100 boeken over gelezen!”
  • “Ik heb er nog geen tijd voor gehad”

Dit is slechts een kleine greep uit de reacties die je dan vaak terug krijgt en dat is uiteraard prima! Wil je alleen echt iets voor jezelf beginnen? Dan gaan deze excuses niet op. 

Het maken van je start, dat is het enige dat telt. Heb je een leuk idee? Registreer dan direct een domeinnaam! De rest komt daarna wel. Op het moment dat je iets ‘tastbaars’ hebt, ga je erover nadenken en hoe meer je nadenkt hoe beter je ideeën vaak worden. 

Na een aantal goede ideeën zet je vervolgens de stap om uit te zoeken hoe het maken van een website eigenlijk werkt en zo werk je stap voor stap naar een website, YouTube kanaal of wat dan ook met duizenden bezoekers per maand. 

Je hoeft er niet direct rijk van te worden, maar zou het niet leuk zijn om jezelf iedere maand een keer mee uit eten te kunnen nemen? Om van je verdiensten een nieuwe laptop te kunnen kopen? Of zelfs je huur te kunnen betalen? Het is allemaal mogelijk!

Gedurende de jaren

Helemaal in het begin, jaren geleden, hadden we eigenlijk nog geen flauw idee wat we nou aan het doen waren. En om eerlijk te zijn hebben wij bij veel van de dingen die we vandaag de dag doen dat nog steeds niet, dat is juist leuk! Nieuwe dingen proberen en kijken of het iets wordt.

Inmiddels zijn wij gedurende de jaren begonnen (en gestopt) met een aantal affiliate websites en webshops. Voor beide geldt: ik ben maar gewoon begonnen. Leren doe je bij iedere stap.

Stap 1, een domeinnaam registreren. Weet je niet hoe dat werkt? Dan zoeken we dat uit! Daarna zien we wel weer wat stap 2 is.

Begin bij de eerste stap en blijf er rustig aan werken. Het heeft allemaal geen haast! Op Hoebeginik.nl zullen we zoveel mogelijk van je vragen proberen te beantwoorden om je te helpen met alle stappen.


Top 5 boekhoudprogramma's

  • e-Boekhouden.nl - Voor starters / ZZP & 15 maanden gratis (best getest)
  • Ficsus.nl - Boekhoudpakkeet voor ZZP’ers
  • MoneyMonk - Boekhouden voor Freelancers & zzp-dienstverleners
  • AFAS SB+ - Slim boekhouden & complete oplossing
  • Visma - Makkelijk onlinen boekhouden voor ZZP’ers

.
Boekhouden als een PRO 🚀Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer een gratis boekhoudprogramma en bespaar jezelf veel tijd.