Beste gratis boekhoudprogramma vergelijken

Ben je op zoek naar een gratis boekhoudprogramma? Dat kan een verstandige keuze zijn voor ondernemers die kosten willen besparen of net zijn begonnen met hun bedrijf. In deze gids zullen we de beste gratis boekhoudprogramma’s analyseren en bespreken. 

Gratis boekhoudprogramma vergelijken – Top 10 van 2024

 

Wat zijn gratis boekhoudprogramma’s?

Gratis boekhoudprogramma’s zijn softwaretools die ondernemers helpen bij het organiseren en beheren van hun financiële gegevens. Deze programma’s bieden vaak dezelfde basisfunctionaliteiten als betaalde boekhoudsoftware, maar zonder de kosten. Ze kunnen worden gebruikt voor het opstellen van facturen, het bijhouden van uitgaven en inkomsten, het genereren van financiële overzichten en nog veel meer.

Een veelgebruikte tool voor gratis boekhouden is Excel. Dit is een enorm groot programma waarin je alles in principe kunt maken en bijhouden. Toch is het niet direct ingericht voor je boekhouding. Boekhouden met Excel is weliswaar gratis, maar moet nog volledig ingericht worden. Veel makkelijker is het dus om software te gebruiken voor gratis online boekhouden.

Zelfs bij een goedkoop boekhoudprogramma beschik je over alle opties die nodig zijn om een simpele administratie te voeren, zoals factureren en een financieel overzicht. De nadelen van een gratis boekhoudprogramma zit hem vaak in limieten. Heb je een heel groot bedrijf? Dan kom je misschien aan een limiet van het maximaal aantal te versturen facturen. Voor de rest is gratis boekhoudsoftware precies hetzelfde.

De reden dat ondernemers kiezen voor boekhoudprogramma’s zijn volgens dit onderzoek:

 • Noodzakelijk voor marketing
 • In verband met regelgeving
 • Verandering van vraag bij klanten
 • Om bij te blijven met de groei van de investeringen
gratis boekhoudprogramma

Begrijpen van boekhoudprogramma’s

Voordat je kunt bepalen welk gratis boekhoudprogramma het beste bij uw behoeften past, is het belangrijk om een goed begrip te hebben van boekhoudprogramma’s in het algemeen. De software is ontworpen om het boekhoudproces voor bedrijven te vereenvoudigen. Ze stellen ondernemers in staat om financiële transacties vast te leggen, rapporten te genereren en hun geldstromen te analyseren.

Boekhoudprogramma’s zijn essentieel voor het succes van een bedrijf, omdat ze zorgen voor nauwkeurige en tijdige financiële informatie. Met behulp van deze programma’s kunnen ondernemers hun inkomsten en uitgaven bijhouden, belastingaangiften voorbereiden en financiële beslissingen nemen op basis van betrouwbare gegevens.

Daarnaast bieden boekhoudprogramma’s vaak functies zoals het beheren van debiteuren en crediteuren, het bijhouden van voorraad en het genereren van loonlijsten. Deze functies helpen ondernemers om hun bedrijfsactiviteiten efficiënter te beheren en te stroomlijnen. Hieronder vind je een overzicht met functies van een gratis boekhoudpakket.

FunctieBeschrijvingVoordelen
Automatische Transactie-ImportImporteert banktransacties automatisch in het programma.Bespaart tijd en vermindert fouten bij het handmatig invoeren.
FacturatieMaakt en verstuurt facturen direct vanuit de software.Vergemakkelijkt het facturatieproces en versnelt de betalingsontvangst.
VoorraadbeheerHoudt de voorraad bij en beheert de inkooporders.Helpt bij het efficiënt beheren van de voorraad en voorkomt tekorten of overschotten.
BelastingaangifteBereidt belastingaangiften voor en dient deze in.Vereenvoudigt het belastingproces en helpt bij het naleven van fiscale regelgeving.
Financiële RapportageGenereert financiële rapporten zoals winst- en verliesrekening.Biedt inzicht in financiële prestaties en helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.
Debiteuren- en CrediteurenbeheerBeheert en volgt betalingen aan en van klanten/leveranciers.Helpt bij het verbeteren van de cashflow en het beheren van betalingstermijnen.
Budgettering en PrognosesStelt budgetten op en maakt financiële prognoses.Assisteert bij financiële planning en toekomstige groeistrategieën.
Toegang op AfstandToegang tot de software vanaf elke locatie via internet.Biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om overal te werken.

Voordelen van gratis boekhoudprogramma’s

Een van de grootste voordelen van gratis boekhoudprogramma’s is natuurlijk het kostenaspect. Door te kiezen voor een gratis programma, kunt u geld besparen op uw bedrijfsuitgaven. Dit is vooral voordelig voor startende ondernemers en kleine bedrijven met beperkte financiële middelen.

Daarnaast bieden deze programma’s vaak een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface, waardoor ze gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken zijn, zelfs voor mensen zonder ervaring in boekhouding. Dit maakt het mogelijk voor ondernemers om zelf hun boekhouding te doen, zonder de noodzaak van het inhuren van een professionele boekhouder.

Gratis boekhoudprogramma’s kunnen ook helpen bij het verminderen van menselijke fouten. Met geautomatiseerde functies zoals het importeren van bankafschriften en het automatisch categoriseren van transacties, kunnen ondernemers de kans op fouten in hun boekhouding minimaliseren.

Bovendien bieden sommige gratis boekhoudprogramma’s integraties met andere zakelijke software, zoals CRM-systemen en e-commerceplatforms. Dit maakt het mogelijk om gegevens naadloos te synchroniseren en efficiënter te werken. Hieronder een overzicht met alle voordelen van een gratis boekhoudprogramma voor zzp’ers en kleinere bedrijven:

 1. Kosteneffectief: Het meest voor de hand liggende voordeel is dat ze geen financiële investering vereisen. Dit is ideaal voor kleine bedrijven of start-ups met een beperkt budget.
 2. Risicovrij Uitproberen: Gratis programma’s bieden de mogelijkheid om boekhoudsoftware uit te proberen zonder financieel risico. Dit kan handig zijn om te bepalen of een bepaald programma past bij de behoeften van jouw bedrijf.
 3. Eenvoudig en Gebruiksvriendelijk: Veel gratis programma’s zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak, wat ze geschikt maakt voor gebruikers zonder veel boekhoudkundige kennis.
 4. Basisfuncties: Voor veel kleine bedrijven bieden gratis programma’s voldoende functionaliteiten zoals facturatie, bijhouden van uitgaven, en eenvoudige rapportages.
 5. Flexibiliteit: Ze bieden de mogelijkheid om op elk gewenst moment te upgraden naar een betaalde versie als het bedrijf groeit of meer geavanceerde functies nodig heeft.
 6. Toegankelijkheid: Veel gratis boekhoudsoftware bieden cloud-gebaseerde toegang, wat betekent dat je vanaf elke locatie met internettoegang je boekhouding kunt beheren.
 7. Automatisering van Basisprocessen: Zelfs in gratis versies zijn er vaak functies voor het automatiseren van terugkerende taken zoals facturatie en het categoriseren van uitgaven.
 8. Veiligheid: Ondanks dat het gratis is, bieden veel van deze programma’s goede beveiligingsmaatregelen om je financiële gegevens te beschermen.
 9. Ondersteuning en Community: Vele gratis programma’s hebben een actieve gebruikersgemeenschap en bieden basis klantenondersteuning, wat handig kan zijn voor het oplossen van problemen of het leren van nieuwe functies.
 10. Milieuvriendelijk: Door digitalisering van de boekhouding vermindert het de noodzaak van papierwerk, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijkere bedrijfsvoering.
boekhoudprogramma gratis

Overzicht van de beste gratis boekhoudprogramma’s

Nu we een beter begrip hebben van gratis boekhoudprogramma’s en de factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van een keuze, is het tijd om naar de specifieke opties te kijken.

Hieronder vind je een overzicht van enkele van de beste gratis boekhoudprogramma’s, inclusief gedetailleerde beoordelingen. Deze hebben wij hierboven al voor je geanalyseerd.

Programma 1: e-Boekhouden

e-Boekhouden onderscheidt zich als een zeer gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware, ideaal voor kleine en startende ondernemers. De interface is intuïtief en eenvoudig te navigeren, wat het toegankelijk maakt voor gebruikers zonder uitgebreide boekhoudkundige ervaring.

Hoewel het aanpassingsvermogen beperkt kan zijn in vergelijking met meer geavanceerde systemen zoals Exact, biedt het voldoende functionaliteiten voor de dagelijkse boekhouding en financieel beheer.

Op het vlak van functionaliteiten blinkt e-Boekhouden uit in basisfuncties zoals facturatie, BTW-aangifte, en bankkoppelingen. De software biedt ook handige extra’s zoals een mobiele app die essentiële functies ondersteunt, waardoor gebruikers onderweg hun boekhouding kunnen beheren.

De klantenservice van e-Boekhouden is ook een sterk punt. Met beschikbare telefonische ondersteuning, e-mail/helpdesk, en een live chat, biedt het programma voldoende opties voor gebruikers die hulp nodig hebben. Bovendien zijn de aangeboden instructiematerialen, zoals tutorials en hulpbronnen, zeer nuttig voor nieuwe gebruikers.

Al met al is e-Boekhouden een solide keuze voor kleine bedrijven en startende ondernemers die op zoek zijn naar een eenvoudige, efficiënte manier om hun boekhouding te beheren. Het combineert gebruiksgemak met een reeks essentiële functies, waardoor het een uitstekende optie is voor degenen die nieuw zijn in de wereld van boekhoudsoftware.

Programma 2: Exact

Exact is een krachtige boekhoudsoftware die vooral geschikt is voor ondernemers en bedrijven die behoefte hebben aan geavanceerde functionaliteiten en aanpassingsmogelijkheden. Het biedt een breed scala aan functies die bijzonder nuttig zijn voor het beheren van complexere financiële processen.

Wat betreft de functionaliteiten biedt Exact alles wat een groeiende of gevestigde onderneming nodig kan hebben. Van geavanceerde facturatieopties en uitgebreide bankkoppelingen tot diepgaande rapportages en analyses, Exact maakt het mogelijk om een gedetailleerd overzicht te behouden van alle financiële aspecten van het bedrijf.

Ook de mogelijkheden voor debiteuren- en crediteurenbeheer zijn indrukwekkend, net als de geavanceerde mogelijkheden voor voorraadbeheer en projectadministratie.

De interface van Exact is modern en professioneel, hoewel het iets complexer kan zijn dan eenvoudigere programma’s. Dit betekent dat er een leercurve kan zijn voor nieuwe gebruikers, maar de uitgebreide online handleidingen en beschikbare trainingen helpen om deze overgang soepel te laten verlopen.

De mobiele app van Exact is een sterke toevoeging, waardoor gebruikers toegang hebben tot uitgebreide functies, zelfs onderweg.

De klantenservice van Exact is professioneel, met meertalige ondersteuning, wat een groot voordeel kan zijn voor internationaal opererende bedrijven. De beschikbaarheid van een communityforum biedt ook een extra bron van ondersteuning en kennisdeling.

Samenvattend is Exact een uitstekende keuze voor middelgrote tot grote bedrijven of voor diegenen die behoefte hebben aan een diepgaande, aanpasbare boekhoudoplossing. De combinatie van geavanceerde functies, professionele klantenservice, en een robuuste mobiele app maakt het een waardevol hulpmiddel voor serieuze ondernemers die hun financiën nauwkeurig willen beheren.

Programma 3: Informer

Informer Online positioneert zich als een zeer toegankelijke en efficiënte boekhoudoplossing, vooral geschikt voor het midden- en kleinbedrijf. Met een focus op gebruiksgemak en snelle verwerking, biedt het programma een reeks van functies die essentieel zijn voor kleine ondernemingen en zelfstandigen.

In termen van functionaliteit biedt Informer Online een sterke set aan basisfeatures, waaronder geavanceerde facturatie, automatische BTW-aangifte, en uitgebreide bankkoppelingen.

Hoewel het misschien niet de diepte van functionaliteiten heeft die Exact biedt, zijn de beschikbare tools doorgaans voldoende voor de behoeften van kleinere bedrijven. Je kunt je ook afvragen hoeveel functies je écht nodig hebt.

De interface van Informer Online is een van zijn sterkste punten. Het is overzichtelijk, makkelijk te navigeren en biedt handige snelkoppelingen, wat het een ideale keuze maakt voor gebruikers die op zoek zijn naar efficiëntie zonder complexiteit.

De mobiele app van Informer is gebruiksvriendelijk en focust op de essentiële taken, wat het beheren van financiën onderweg vergemakkelijkt.

Op het gebied van klantenservice biedt Informer Online responsieve ondersteuning en goede gebruikerservaringen. Hoewel het niet de persoonlijke accountmanagers heeft die sommige andere programma’s bieden, is de beschikbare hulp doorgaans snel en effectief.

Informer Online is daarmee uitstekend geschikt voor kleinere ondernemers die een balans zoeken tussen functionaliteit en gebruiksgemak. Het is ideaal voor diegenen die een efficiënt, direct te begrijpen boekhoudsysteem nodig hebben zonder de complexiteit van meer geavanceerde systemen.

De combinatie van een gebruiksvriendelijke interface, essentiële boekhoudkundige tools, en betrouwbare klantenservice maakt Informer Online een aantrekkelijke optie voor het MKB.

Onze analyse naar het beste gratis boekhoudprogramma

Voordat je een keuze maakt uit de beschikbare gratis boekhoudprogramma’s, zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste overwegingen. We laten de keuze aan jou, maar geven je hieronder wel alle zaken die wij bekeken hebben in onze analyse. Zo kun je zelf een goede keuze maken voor het beste gratis boekhoudsoftware.

Naast de functionaliteiten, gebruiksgemak en klantenservice zijn er nog andere factoren die van invloed kunnen zijn op je keuze voor een boekhoudprogramma. Bovendien is ieder bedrijf anders. Het is zaak om te kijken welke functies jij nodig hebt en belangrijk vindt. Hopelijk kun je met behulp van onze analyse een betere keuze maken.

Functionaliteiten en mogelijkheden

Hoewel gratis boekhoudprogramma’s vaak basisfunctionaliteiten bieden, zoals het bijhouden van inkomsten en uitgaven, kun je merken dat sommige programma’s meer geavanceerde functies hebben, zoals voorraadbeheer of integratie met andere software.

Het is belangrijk om te bepalen welke functies voor uw bedrijf essentieel zijn en ervoor te zorgen dat het gekozen programma hieraan voldoet.

Daarnaast kunt u ook denken aan functies zoals het genereren van rapporten, het maken van facturen en het beheren van belastingaangiften. Deze extra functionaliteiten kunnen je boekhoudproces efficiënter maken en je helpen om beter inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van uw bedrijf.

Wat wij binnen ons bedrijf ook hebben is een koppeling met ons CRM systeem. Dit is echt perfect als je regelmatig dezelfde facturen moet versturen en veel offertes schrijft. Wij versturen onze facturen namelijk vanuit deze software en ze worden automatisch ingeschoten in ons boekhoudprogramma. Ieder kwartaal drukken we op de knop om de BTW aangiften te doen en klaar is kees.

Puntje bij paaltje bespaart mij dit iedere maand zeker een uur of 4. Als ik dit terugreken naar mijn uurtarief dan kan dit zeker uit. Helemaal met gratis boekhoudpakketten en een gratis CRM systeem is dat een no-brainer als je het mij vraagt. 

Hieronder volgt het resultaat van onze analyse over drie geschikte aanbieders van gratis boekhoudpakketten.

Functionaliteite-BoekhoudenExactInformer Online
FacturatieGeavanceerd, met sjablonenGeavanceerd, met sjablonen en automatiseringGeavanceerd, met sjablonen en automatisering
BankkoppelingenBrede bankkoppelingen beschikbaarBrede bankkoppelingen beschikbaarBrede bankkoppelingen beschikbaar
BTW-aangifteAutomatische BTW-aangifteAutomatische BTW-aangifteAutomatische BTW-aangifte
Mobiele AppBeschikbaarBeschikbaarBeschikbaar
DebiteurenbeheerUitgebreide mogelijkhedenUitgebreide mogelijkheden, inclusief herinneringenUitgebreide mogelijkheden, inclusief herinneringen
CrediteurenbeheerGoed beheer van inkoopfacturenGeavanceerd beheer van inkoopfacturenGoed beheer van inkoopfacturen
VoorraadbeheerBasisfunctionaliteitenGeavanceerde mogelijkhedenBasisfunctionaliteiten
Rapportages en AnalysesUitgebreide rapportagemogelijkhedenZeer geavanceerde rapportages en analysesUitgebreide rapportagemogelijkheden
ProjectadministratieBasisfunctionaliteitenUitgebreide mogelijkheden, geschikt voor grotere projectenBasisfunctionaliteiten
Integraties met Andere SoftwareGoede integratiemogelijkhedenZeer uitgebreide integratiemogelijkhedenGoede integratiemogelijkheden

Gebruiksgemak en interface

Een gebruiksvriendelijke interface is een andere belangrijke factor om in overweging te nemen. Het laatste wat je wilt is dat je veel tijd moet besteden aan het leren begrijpen van de software en het navigeren door ingewikkelde menu’s.

Kies daarom een boekhoudprogramma met een intuïtieve gebruikersinterface, zodat je snel aan de slag kunt en uw tijd kunt besteden aan de groei van uw bedrijf.

Daarnaast is het ook handig om te kijken of het boekhoudprogramma compatibel is met andere software die je mogelijk al gebruikt. Bijvoorbeeld zoals een webshopplatform. Een naadloze integratie kan je veel tijd en moeite besparen bij het overzetten van gegevens en het stroomlijnen van uw bedrijfsprocessen. Hieronder onze analyse van de top 3 gratis boekhoudprogramma’s op dit onderdeel.

Aspecte-BoekhoudenExactInformer Online
Algemene InterfaceGebruiksvriendelijk, intuïtief ontwerpProfessioneel en modern, iets complexerOverzichtelijk en gemakkelijk te navigeren
NavigatiegemakEenvoudig en duidelijkVereist enige gewenningZeer gebruiksvriendelijk met handige snelkoppelingen
AanpassingsvermogenBeperkte aanpassingsmogelijkhedenUitgebreide aanpassingsmogelijkhedenGemiddelde aanpassingsmogelijkheden
InstructiemateriaalUitgebreid, met tutorials en hulpbronnenUitgebreide handleidingen en online cursussenGoede online hulpbronnen en instructievideo’s
Mobiele AppFunctioneel met essentiële functiesGeavanceerd, met uitgebreide functiesGebruiksvriendelijk met focus op essentiële taken
Snelheid en ResponsiviteitSnel en responsiefKan intensief zijn voor sommige systemenVlot en efficiënt
Gebruikersfeedback en OndersteuningPositieve gebruikerservaringen, goede ondersteuningProfessionele ondersteuning, gemixte gebruikersreviewsGoede gebruikerservaringen, responsieve ondersteuning
Integratie met Andere SystemenGoede integratie met standaard systemenUitstekende integratiemogelijkhedenGoede integratie, met nadruk op essentiële tools
Aanmeldproces en Account SetupEenvoudig en snelIets complexer, meer gedetailleerdEenvoudig en intuïtief
Dashboard en RapportagefunctionaliteitOverzichtelijk en informatiefZeer gedetailleerd en aanpasbaarDuidelijk en functioneel

Klantenservice en ondersteuning

Hoewel gratis programma’s meestal niet dezelfde klantenservice en ondersteuning bieden als betaalde opties, kan het nog steeds belangrijk zijn om te weten welke hulp beschikbaar is als u ergens vastloopt. Sommige gratis boekhoudprogramma’s hebben een uitgebreide online gemeenschap waar gebruikers elkaar kunnen helpen. Dit terwijl andere mogelijk technische ondersteuning bieden via e-mail of chat.

Het is ook de moeite waard om te kijken naar de beschikbaarheid van handleidingen, tutorials en trainingen die je kunnen helpen bij het leren gebruiken van het boekhoudprogramma. Op die manier kunt u snel vertrouwd raken met de software en het maximale uit de functionaliteiten halen.

Daarnaast kunt u ook overwegen om te kijken naar de reputatie en betrouwbaarheid van het bedrijf achter het boekhoudprogramma. Een gerenommeerde aanbieder met een goede staat van dienst kan u meer vertrouwen geven in de kwaliteit en ondersteuning van de software.

Eigenschape-BoekhoudenExactInformer Online
Telefonische OndersteuningBeschikbaarBeschikbaarBeschikbaar
E-mail/HelpdeskBeschikbaarBeschikbaarBeschikbaar
Live ChatBeschikbaarNiet altijd beschikbaarBeschikbaar
OndersteuningstijdenStandaard kantoorurenUitgebreide kantoorurenStandaard kantooruren
Taal van OndersteuningNederlandsMeertalig (incl. Nederlands)Nederlands
Online HulpbronnenUitgebreide kennisbank, instructievideo’sUitgebreide kennisbank, webinars, trainingenKennisbank, instructievideo’s
Community ForumNiet beschikbaarBeschikbaarNiet beschikbaar
Persoonlijke AccountmanagerAfhankelijk van het pakketBeschikbaar bij bepaalde pakkettenNiet standaard beschikbaar
ResponsiviteitOver het algemeen snelKan variëren afhankelijk van het probleemOver het algemeen snel
Trainingen en WorkshopsBeschikbaarBeschikbaarBeperkt beschikbaar

Onze conclusie & analyse

Boekhoudsoftware is onmisbaar voor ieder bedrijf. Zelfs als je maar enkele facturen per jaar hebt kan het uit om dit goed bij te houden is software. Heb je een geschikt gratis boekhoudprogramma gevonden? Helemaal top. Biedt het echter niet de functies die je nodig hebt? Dan is een investering van twee tientjes per maand zeker de moeite waard als je het ons vraagt.

Als je één uur per kwartaal bespaart door de software kan dat al lachend uit. Het beste gratis boekhoudprogramma is daarnaast ook niet software die wij jou aanraden. Het is software die perfect aansluit op de wensen van jouw onderneming. Facturen per maand versturen, de boekhouding bijhouden en eventueel gewerkte uren noteren? Dit soort functies zijn voor zzp of welke andere bedrijfsvorm dan ook onmisbaar. Software kan je hier veel tijd mee besparen.

We hopen dan onze analyse je helpt bij het maken van een keuze. Soms is een boekhoudprogramma gratis voor 15 maanden gratis. Andere zijn volledig zonder kosten en weer andere zijn 30 dagen gratis. Dit is een leuk begin, maar uiteindelijk zul je waarschijnlijk overstappen naar een betaald programma. Die paar tientjes die je bespaart met een gratis pakket kunnen eenvoudig uit gezien de tijd en het gemak dat het oplevert.

Veelgestelde vragen over gratis boekhoudprogramma’s

Als het gaat om gratis boekhoudprogramma’s, zijn er vaak nog veel vragen. Hieronder vind je antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Hoe veilig zijn gratis boekhoudprogramma’s?

Hoewel de beveiliging van gratis boekhoudprogramma’s kan variëren, is het belangrijk om te kiezen voor een programma dat adequate beveiligingsmaatregelen biedt. Dit kan onder meer het gebruik van versleutelde verbindingen en gegevensopslag, tweestapsverificatie en regelmatige back-ups omvatten.

Veiligheid is een cruciale factor bij het kiezen van een boekhoudprogramma. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je financiële gegevens veilig zijn en beschermd worden tegen ongeautoriseerde toegang. Gratis boekhoudprogramma’s kunnen verschillende beveiligingsniveaus bieden, dus het is essentieel om grondig onderzoek te doen voordat je er een kiest.

Sommige gratis boekhoudprogramma’s maken gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën. Bijvoorbeeld end-to-end encryptie, om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn tijdens verzending en opslag. Daarnaast bieden sommige programma’s tweestapsverificatie, waarbij je een extra beveiligingslaag toevoegt door een verificatiecode in te voeren naast uw wachtwoord.

Kan ik overstappen naar een betaald programma?

Wat als ik specifieke functies nodig heb die niet beschikbaar zijn in een gratis programma?

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Top boekhoudprogramma's