Online geld verdienen als student

Leestijd: 5 minuten

Welke student wil het nou niet? Lekker vanaf de bank in je eigen huis online geld verdienen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het goed mogelijk is zolang je er iets voor wilt doen want voor niets gaat de zon op natuurlijk. 

In dit artikel geef ik je enkele tips om online geld te verdienen als student waar je direct mee kunt beginnen. De ene methode verdient direct, maar hiermee bouw je niets op. Met de andere methode heb je wat aanlooptijd, maar kun je uiteindelijk een passief inkomen opbouwen dat je nog jaren uitbetaald.

Online geld verdienen student

Er zijn veel manieren waarop je online geld kunt verdienen als student. Als je de meeste online artikelen erbij pakt die hierover gaan lees je manieren als ‘online enquêtes’, ‘cashback programma’s’ of ‘spaarprogramma’s’.

Hoewel je hier natuurlijk geld mee kunt verdienen zet dit niet echt zoden aan de dijk. Persoonlijk gaat mijn voorkeur dan ook uit naar een iets duurzamere manier van online geld verdienen. Willekeurige vragen invullen op een vage enquête site is nou niet iets waar je snel je knaken mee zult verdienen.

Online geld verdienen als student kun je naar mijn idee beter doen met een van de onderstaande methoden.

Affiliate site beginnen 

Mijn persoonlijke favoriet en de manier waarop ik tijdens mijn studie ben begonnen met geld verdienen. Het maken van een affiliate website is relatief eenvoudig en je kunt er zeker je geld mee verdienen als je de discipline kunt opbrengen om eraan te werken.

Wat mij altijd aansprak aan deze manier van geld verdienen is dat je altijd aan je site kunt werken. Op een brakke dag, in de trein of tijdens colleges als je de stof toch al kent. Je maakt een website en al het werk dat je er vervolgens in steekt is een extra bouwsteen die je website beter moet maken en moet zorgen voor meer bezoekers / sales.

Het maken van een affiliate website is absoluut niet de snelste manier online geld te verdienen, maar wel een hele duurzame manier. Persoonlijk ben ik ermee begonnen halverwege mijn studie en de eerste maanden verdiende ik er niet zoveel mee.

Wel ben ik er constant mee bezig gebleven en dit heeft zich uiteindelijk uitbetaald in geld. Niet alleen verdiende ik er tijdens mijn studie leuk mee, maar ook nu nog na mijn studie verdien ik nog steeds geld aan het werk dat ik tijdens mijn studie heb gedaan.

Iedereen heeft zo zijn eigen interesses. Ben jij een fan van koken? Dan kun je al je lekkere studentenrecepten opschrijven. Ben jij een echte auto fanaat? Ook hier kun je natuurlijk altijd over schrijven. Je zou over je studie kunnen schrijven en de stof die je daar leest of wat dan ook.

Je kunt er wel vanuit gaan dat er geïnteresseerden zijn voor ieder onderwerp. Je kunt daarom schrijven over wat jij echt leuk vindt, het zal niet eens als ‘werk’ aanvoelen.

Zodra je de eerste bezoekers krijgt op je website kun je er affiliate links inzetten om er ook geld mee te gaan verdienen. In het begin zal dit niet zoveel zijn, maar hoe meer je eraan werkt, hoe meer ‘biergeld’ je eraan over zult houden. Het belangrijkste is dat je eraan blijft werken, dan komt dat geld vanzelf.

Om je even op gang te helpen:

Start een Youtube kanaal

Het starten van een Youtube kanaal is ook een goede manier om online geld te verdienen als student. Ben jij een echte kenner op het gebied van financiën? Maak dan een kanaal over al het laatste nieuws uit de financiële wereld. Ben je meer een gamer? Dan kun je je standaard game sessies opnemen / streamen en plaatsen op Youtube. 

Net zoals bij een affiliate marketing website kun je werken aan iets wat jij tof vindt. Bovendien kun je je eigen tijden indelen en zelf bepalen wat en wanneer je filmt.

Heb je kijkers op Youtube? Dan kun je advertenties plaatsen voor je Youtube video’s en affiliate links in de beschrijving plaatsen. Het zal je verbazen hoeveel mensen in no-time een gigantische hoeveelheid volgens hebben gekregen en zelfs een full time baan hebben gemaakt van hun Youtube kanaal. 

Een zakcentje bijverdienen moet daarom ook makkelijk lukken als je niet bang bent om voor de camera te staan.

Wil je leren hoe je veel geld verdient met Youtube? Lees dan ons artikel over de Cash Cow Academy.

Tip: Lees hier meer tips over affiliate marketing en online geld verdienen

geld verdienen online student

Start een webshop

Het maken van een webshop kan een goede manier zijn om online geld te verdienen. Het kan een stuk sneller gaan dan bijvoorbeeld het starten van een affiliate website als je werkt met advertenties waardoor je direct geld kunt verdienen.

Het lijkt wellicht moeilijk en intimiderend in het begin, maar als je één dag in de week investeert om het te leren heb je zomaar een webshop in de lucht. Ook voor deze methode geldt dat je een webshop kunt beginnen met letterlijk ieder product. 

Doe jij aan een sport en merk je dat er veel vraag is voor een specifiek product? Perfect onderwerp voor een webshop. Ben je gek van interieur? Plaats dan al je favoriete producten in een webshop en verkoop de producten van iemand anders met behulp van dropshipping.

Via dropshipping heb je helemaal geen voorraad nodig en verkoop je direct vanuit het magazijn van bijvoorbeeld een groothandel. Het enige wat jij moet fixen is de sales, de rest wordt allemaal voor jou geregeld. 

Binnen no-time kun je dit gestart zijn en naarmate je er langer mee bezig bent zul je er beter in worden. Dit zal zich zeker uitbetalen in geld waarmee je lekker op vakantie kunt of je huur van kan betalen.

Tip: Lees hier meer over dropshipping en het beginnen van je eigen webshop

Begin een handeltje op marktplaats

Het zal je verbazen wat er allemaal verkocht wordt op marktplaats. Voor praktisch alles is wel een koper. Spullen uit de tweede wereldoorlog, meubels, mutsen en noem het maar op. Een leuke manier om flink wat geld te verdienen is om een handeltje te starten op marktplaats.

Je kunt producten op marktplaats kopen om dit vervolgens te verkopen. Leuker is het alleen om naar veilingen, rommelmarkten of kringloopwinkels te gaan. Hier worden vaak spullen verkocht die je eenvoudig door kunt verkopen op marktplaats voor meer geld.

Naar mijn idee zijn veilingen je beste optie. Hier worden soms kavels verkocht voor een koopje. Mensen in mijn omgeving hebben bijvoorbeeld wel eens een kavel met 250 mutsen gekocht voor ongeveer €250. Erg goede mutsen die eenvoudig voor €5 – €10 p/s verkocht zijn. Reken maar uit die winst. 

Het kost je wat tijd om geschikte kavels te vinden, maar de winst die je eraan over kunt houden kan groot zijn. Heb je weinig startkapitaal? Begin dan klein en werk je omhoog naar een groter budget en grote winsten.

Enkele geschikte veilingsites zijn:

Freelance werk

Er is op het internet en bij ondernemers altijd vraag naar freelance werkers. Ben je goed in bijvoorbeeld het schrijven van teksten? Dan kun je hier heel eenvoudig online geld mee verdienen als student. Je kunt jezelf aanbieden aan bedrijven, maar ook bijvoorbeeld een profiel aanmaken op Fiverr. Ook bij Textbroker kun je gemakkelijk terecht als tekstschrijver.

Jezelf verhuren als freelancer kan letterlijk voor iedere skill. Het editen van video’s, het inspreken van video’s, freelance SEO werkt, het vertalen van teksten. Noem het allemaal maar op. Dit is werk waarmee je direct geld verdient, al bouw je er geen passief inkomen mee op zoals met enkele van de eerder genoemde methoden. 

Voordelen online geld verdienen student

Online geld verdienen als student is makkelijker dan je denkt, je moet alleen de tijd willen nemen om nieuwe dingen te leren en jezelf in het diepe te gooien. Alle genoemde methoden lijken misschien een beetje spannend maar hebben naar mijn idee veel voordelen.

Zo kun je eenvoudig je eigen tijd indelen en werken wanneer jij dat wilt. Ook werk je in de meeste gevallen niet voor een ‘vast uurloon’, maar bouw je aan een passief inkomen voor jezelf.

De opstarttijd hiervan kan wat langer zijn, maar dit zal je veel langer uitbetalen dan direct je uren omwisselen voor wat geld. Wil je meer leren over affiliate marketing en online geld verdienen? Dan vind je hier meer informatie die je daarbij kan helpen.


Top 5 boekhoudprogramma's

  • e-Boekhouden.nl - Voor starters / ZZP & 15 maanden gratis (best getest)
  • Ficsus.nl - Boekhoudpakkeet voor ZZP’ers
  • MoneyMonk - Boekhouden voor Freelancers & zzp-dienstverleners
  • AFAS SB+ - Slim boekhouden & complete oplossing
  • Visma - Makkelijk onlinen boekhouden voor ZZP’ers

.
Kaj & Chris Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Op hoebeginik.nl schrijven we over onze ervaringen met het ondernemen, online marketing (webshops, affiliate marketing & consultancy) en investeren. Kaj de organische kant (SEO) en Chris doet de advertentiekant (SEA). Kunnen wij je helpen? Dan lees je hier meer over SEA uitbesteden en hier meer over SEO uitbesteden. We komen graag met je in contact!

Plaats een reactie

Boekhouden als een PRO 🚀Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer een gratis boekhoudprogramma en bespaar jezelf veel tijd.