Online geld verdienen, 28 manieren om veel geld te verdienen

Leestijd: 30 minuten

Online geld verdienen klinkt de meeste mensen als muziek in de oren. Geld vangen zonder daadwerkelijk je huis uit te moeten. De mogelijkheid om te werken waar je maar wilt, overal ter wereld. Die mogelijkheid heb je niet als je je iedere ochtend weer bij je baas moet melden. 

Dat is de reden dat we je in dit artikel meer gaan vertellen over het geld verdienen via het internet. We behandelen X voorbeelden van online bedrijven en gaan in op de vraag: “hoe kan ik online geld verdienen?”. 

Geld verdienen online is goed mogelijk, maar makkelijk geld verdienen online is een utopie. Niemand gaat je geld cadeau geven in het leven en dat geldt helemaal voor online geld verdienen. Je bent namelijk niet de enige die dit wil en hier zijn/haar best voor doet.

Op de vraag hoe veel geld verdienen online is dan ook het enige goede antwoord: door hard te werken. Je zult er net zoals bij een normale baan of bijverdienste tijd in moeten steken en moeten leren om anderen voor te blijven. Lukt het je om dit te doen? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos:

Voordelen online geld verdienen

Snel geld verdienen online is mogelijk, maar je zult er hard voor moeten werken zoals ik net ook al aangaf. Weet je een goede online business op te zetten? Dan zijn dit de duidelijke voordelen van een online bedrijf en online geld verdienen in 2023:

 • Winstpotentie is oneindig, je kunt zoveel verdienen als je wilt zolang je er je best voor blijft doen en bijleert. Je verhuurt jezelf immers (in de meeste gevallen) niet per uur en bent dus niet gebonden aan maximaal 24 uur per dag een uurloon verdienen.
 • Je kunt werken waar je maar wilt. Online bijverdienen heeft als voorbeeld dat je overal ter wereld kunt werken zolang je een laptop en een internet verbinding hebt. Dit betekent dat je vanaf het strand kunt werken, de wereld kunt ontdekken terwijl je werkt of gewoon vanuit je bed kunt werken aan je eigen bedrijf. Je hebt zelf de keuze om te gaan en staan waar je wilt.
 • Je hebt de mogelijkheid om een passief inkomen op te bouwen. Met de meeste manieren om online geld te verdienen kun je je bedrijf zo inrichten dat je ook geld verdient wanneer je niet aan het werk bent. Hierdoor kun je als je het goed doet en de juiste business kiest verdienen terwijl je slaapt.

Persoonlijk zijn dit voor mij belangrijke voordelen ten opzichte van een ‘normale’ baan. Ik hou ervan om vrijheid te hebben om te gaan en staan waar ik wil. Bovendien is het erg lekker om wakker te worden en de eerste euro’s al verdient te hebben. Je kunt goed geld verdienen via het internet. Je kunt meer inspiratie opdoen in ons artikel met 59 eigen bedrijf ideeën (ook offline). Hieronder volgen 28 manieren om geld te verdienen online:

Geld verdienen met een eigen blog

Potentie (€): € 1 – € 10.000+ per maand

Expertise: Beginner – Gevorderd 

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 24 maanden

Het beginnen van een eigen blog is een hele goede manier om online geld te verdienen. De strekking van een eigen blog is dat je bezoekers naar je website krijgt door artikelen te schrijven, video’s op Youtube te plaatsen, te posten op social media of welke methode dan ook. 

Op de blog schrijf je over bepaalde onderwerpen die mensen aanspreken en zoekt hierbij manieren om er geld aan te verdienen. In iedere branche zijn wel bedrijven die willen betalen om in beeld te komen van je bezoekers. 

Het is hierbij belangrijk dat je een onderwerp kiest waar jij enthousiast over bent en graag over schrijft en leest. Iedereen is in het begin namelijk wel positief als ze ergens aan beginnen, maar bloggen wordt pas écht interessant als je er lang (meerdere jaren) mee bezig bent. 

De eerste euro’s kun je relatief snel verdienen, maar hoe langer je bezig blijft hoe groter de verdiensten. De gedachte hierachter is namelijk dat, als je alles goed doet, de oudere artikelen ook volgend jaar nog bezoekers naar je website sturen. Vul je dit aan door constant nieuwe artikelen te plaatsen? Dan groeien het aantal bezoekers en daarmee ook je inkomsten constant.

Manieren om geld te verdienen aan je blog is door affiliate marketing, het aanbieden van je eigen producten (merchandise), het verkopen van artikelen (betaalde promotie) en banner plaatsingen. Zolang je bezoekers hebt zijn er bedrijven die hun producten aan die bezoekers willen laten zien tegen een vergoeding.

Verder lezen:

Wat heb je nodig?

 • Kennis van online marketing of de wil om dit te leren
 • Een laptop + internet
 • Discipline om constant te werken aan je blog

Geld verdienen met het maken van websites

Potentie (€): € 500 – € 5000+ per website

Expertise: Competent – Meester (proficient)

Tijd om het onder de knie te krijgen:  1 – 6+ maanden

Veel mensen en bedrijven willen graag een website hebben. De een als visitekaartje voor zichzelf of het bedrijf en de ander om geld mee te verdienen (blog, webshop etc). Helaas weet niet iedereen hoe ze zelf een website moeten maken en daar kan jij op inspelen.

Het maken van een volledig custom website valt buiten de scope van dit punt. Daarvoor heb je veel kennis en veel ervaring nodig. Het maken van een ‘simpele’, maar goede website via WordPress is wel relatief eenvoudig als je weet hoe dit moet. Weet je het niet? Dan kun je dit aardig snel onder de knie krijgen.

Een WordPress website werkt namelijk met een thema en plugins. Je kunt hier in de meeste gevallen gratis gebruik van maken. Oefen met het maken van een aantal websites en je kunt dit binnen no-time als dienst aanbieden.

Afhankelijk van je kennis en de website die je gaat maken kun je zoveel vragen als je wilt. Voor een simpele website als visitekaartje vraag je bijvoorbeeld € 500 euro en dit heb je binnen 1 dag in elkaar gezet. Voor een gevorderde website met allemaal modules zoals reserveringen kun je veel meer vragen (€ 5000+), maar dit vergt wat extra kennis. 

Naast het maken van een website zou je een onderhoudscontract aan kunnen bieden voor X euro per maand of jaar waarin je enkele uren beschikbaar stelt voor aanpassingen. Zo verdien je bij het opleveren van de website direct een leuk bedrag en krijg ieder jaar terugkerende inkomsten door de website voor je klant te beheren. Via een server bij Cloud86 kun je al je websites in eigen beheer houden en dit ook als dienst verkopen.

Door een of twee thema’s van WordPress onder de knie te krijgen en dit steeds weer aan te passen aan de wensen van je klant maak je binnen no-time mooie websites. Nu alleen nog klanten vinden door outreach of een eigen website (SEO) en je kunt in je vrije tijd online geld verdienen door het maken van websites.

Verder lezen:

Wat heb je nodig?

 • Kennis rondom websitebouw en/of de wil dit te leren
 • Laptop & internetverbinding
 • Skills om klanten te vinden (outreach, mond tot mond reclame, online marketing)

Geld verdienen met dropshipping

Potentie (€): € 1 – € 10.000+ per maand

Expertise: Competent – Meester 

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 6+ maanden

Geld verdienen met dropshipping is de meesten wel bekend. Misschien heb je er wel eens van gehoord of ‘ondernemers’ voorbij zien komen in het programma BOOS die aan dropshipping doen. Daar zit naar mijn idee het probleem van deze markt. 

Dropshipping is het verkopen van producten van anderen. Je verkoopt als het ware de producten uit het magazijn van iemand anders. Jij doet de marketing en je dropship partner doet de verzending, voorraad en dat soort zaken. 

Het is relatief eenvoudig om op te pakken. Je maakt een website of social media met veel volgers en promoot een link waarop mensen producten kunnen kopen. Kopen ze? Dan krijg jij hier een vergoeding voor. Je zet de order automatisch door naar de verkopende partij en jij zit er als het ware tussen.

Naar mijn idee kun je dropshipping op twee manieren doen. De goede manier en de snelle manier. De reden dat dropshipping vaak negatief in het nieuws komt is omdat mensen graag de snelle manier doen. Zoveel mogelijk sales doen, geen klantenservice en zelf de hand ophouden.

De goede manier is door een merk op te bouwen en dit online bedrijf te runnen alsof je zelf de voorraad in beheer hebt. De website goed onderhouden, snel reageren op de klantenservice en zorgen dat de kwaliteit altijd goed is. 

Via Aliexpress kun je eenvoudig aan dropshipping doen, maar hierbij moet je rekening houden met leveringen uit China. Of de levering komt helemaal niet aan bij je klant, terwijl jij het geld wel gekregen hebt van de klant. Dit gaat vaak fout en daarbij ben jij die pisang. 

Door dropshipping wel goed op te pakken kun je zelf een online bedrijf beginnen waarbij de drempel om in te stappen laag is. Geen voorraad beheer, geen grote investering vooraf en enkel verantwoordelijk zijn voor de marketing.

Via verschillende partijen kun je je aansluiten bij bedrijven die dropshipping aanbieden. Door zelf een merk op te bouwen (kost tijd en energie) heb je een legitiem online bedrijf waarmee je een leuk zakcentje (!) kunt verdienen. Heb alleen niet de illusie dat het geld bij de plinten omhoog schiet als je er niet de moeite in steekt die het nodig heeft.

Verder lezen:

Wat heb je nodig?

 • Kennis van online marketing en/of de wil dit te leren
 • Een laptop met internet verbinding
 • Kennis over het maken van een webshop en/of de wil dit te leren

Een eigen webshop beginnen

Potentie (€): € 50 – € 10.000+

Expertise: Meester – expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 24 maanden

Een leuke manier om online geld te verdienen is door een webshop te beginnen. Dit kun je zo simpel en uitgebreid doen als je zelf wil. Hou er met een webshop rekening mee dat je zelf de producten op voorraad moet hebben (of dit bij een fulfilment partij neer moet leggen = €). 

Belangrijk bij het beginnen van een webshop is de markt en het product dat je kiest. Doe daarom goed onderzoek naar de producten die potentie hebben. Een product dat tijdelijk populair is kan je veel geld opleveren, maar je zou ook met de voorraad kunnen blijven zitten als de rage voorbij is. Denk hierbij aan o.a. de fidget spinners van een jaar geleden. Je kunt er donder op zeggen dat er een aantal verkopers met zeecontainers vol met die dingen zijn blijven zitten.

Een goede webshop zit in een markt waar altijd vraag naar de producten is. Ook is het verstandig om je winkel ‘algemeen’ te maken. Daarmee bedoel ik ‘sportwinkel.nl’ ipv ‘specifiekdezesportsokken.nl’. Zo kun je later nieuwe producten toevoegen en verwijderen van je winkel zonder dat je verbonden zit aan een bepaald product.

Je kunt de winkel zo groot of klein maken als je zelf wil. Online marketing is in dit geval belangrijk. Je moet natuurlijk wel bezoekers naar je webshop krijgen. SEO en SEA zijn goede uitgangspunten welke je kunt aanvullen met email marketing, social media marketing enzovoort.

Let er bij een webshop ook op dat je altijd de producten moet versturen als een klant bij je gekocht heeft. Hiervoor heb je verzendmateriaal nodig, een printer + label en dat soort dingen. Ook is het handig dat je een vast adres hebt waar je terecht kan voor je pakketten.

Het mooie aan een winkel op het internet is dat deze 24/7 online is. Je werkt op de door jouw gekozen momenten een facetten van je winkel en deze blijft vervolgens (als je je werk goed doet) altijd verkopen, ook als jij andere dingen aan het doen bent. 

Je kunt er bovendien veel mee verdienen als je een product of producten hebt waar goede marges op zitten (hou hiermee rekening met BTW en verzendkosten), die goed verkopen en waar weinig aanbieders van zijn in de markt. 

Een goede tip hiervoor is om een verkopersaccount aan te maken op Bol.com. Niet om daarop te verkopen (al kan dit wel), maar om gebruik te maken van de analyse tools. Je ziet een mooie waslijst aan goed verkopende producten. Hieraan kun je zien wat er speelt in Nederland en zo kijken of er producten met potentie tussen zitten die je zelf zou kunnen verkopen.

Verder lezen:

Wat heb je nodig?

 • Kennis van online marketing
 • Startkapitaal (voor voorraad)
 • Een laptop & internet
 • Een duidelijk plan (lange termijn) en passie rondom het onderwerp / producten

Online boekhouding voor doen voor bedrijven

Potentie (€): € 40+ per uur

Expertise: Competent – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 tot 6 maanden + (vanaf basisniveau)

Ieder bedrijf moet een goede boekhouding bijhouden. De grootste bedrijven hebben hiervoor zelf personeel of zijn aangesloten bij een accountancy kantoor. Dit kost alleen veel geld en is dus niet weggelegd voor de kleinere bedrijven.

Bij bedrijven zoals webshops of een willekeurige schilder op de hoek is er vooral behoefte aan het invoeren van facturen, bonnetjes en dat soort zaken. Allemaal niet heel ingewikkeld, maar wel tijdrovend. Jij kunt hier op inspelen door deze skill te leren en de boekhouding voor andere bedrijven te doen. 

Als jij ook nog verstand hebt van fiscale zaken zoals aftrekposten en dat soort dingen kun je zelfs nog meer geld vragen voor je diensten. Je zult er verstand van staan hoeveel bedrijven met liefde deze werkzaamheden aan je doorzetten.

Je kunt de boekhouding relatief eenvoudig doen door jezelf een boekhoudprogramma eigen te maken. Sluit boekhoudsoftware af en lees de artikelen die bij het programma aangegeven staan. Deze programma’s zijn gemaakt om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Je kunt op deze pagina een boekhoudprogramma vergelijken. Hieronder zet ik alvast een aantal geschikte programma’s voor je op een rij. Online geld verdienen is als boekhouder erg makkelijk. Je zorgt voor een duidelijke structuur voor het aanleveren van bonnetjes, facturen en dat soort zaken. Jij kunt dit vervolgens in een online boekhoudprogramma invoeren, waar dan ook ter wereld.

 

Wat heb je nodig?

 • Een boekhoudprogramma
 • Basiskennis van boekhouding
 • Gestructureerde werkwijze

Online klusjes doen

Potentie (€): € 100 – € 5.000 per maand

Expertise: Beginner – expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 maand

Tegenwoordig maakt echt iedereen gebruik van het internet. Niet alleen om te shoppen, maar ook om mensen te vinden die kunnen helpen bij bepaalde klusjes. Heb jij een skill die je kan verhuren? Dan is het 100% zeker dat je iemand via het internet kunt vinden die je daarmee kunt helpen tegen een vergoeding.

Op online platformen zoals Fiverr kun je jezelf aanmelden en klussen online zetten. Het is een soort webshop, maar dan voor mensen die hun diensten aanbieden. Ben je goed in het bewerken van video’s, het structureren van agenda’s, het maken van afbeeldingen of het bouwen van websites? Overal is wel een klus voor te vinden.

Persoonlijk maak ik vaak gebruik van mensen voor het bewerken van video’s, het optimaliseren van websites en het maken van afbeeldingen. Ook mensen die een video in kunnen spreken, tekstschrijvers en mensen die Excel sheets voor je willen vullen zijn in trek op dergelijke platformen.

Door een profiel aan te maken op bijvoorbeeld Fiverr en veel diensten online te zetten heb je een vaste stroom aan opdrachten binnenkomen als je je profiel goed inricht. Hiermee kun je overal ter wereld klussen uitvoeren voor hele verschillende klanten.

Ook kun je kijken welk soort opdrachten er nu veel afgenomen worden op het platform en dit jezelf aanleren. Het bewerken van afbeeldingen is populair. Door de juiste software aan te schaffen en hiermee te oefenen ben je binnen de kortste keren goed genoeg om klussen aan te nemen.

Wat heb je nodig?

 • Een skill
 • Communicatief vaardig
 • Een laptop & internet

Affiliate marketing

Potentie (€): € 100 – € 10.000 +

Expertise: Beginner – expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 2 – 24 maanden

Mijn persoonlijke favoriet op deze lijst is by far affiliate marketing. Dit onderwerp heeft veel raakvlakken met bloggen omdat dat per uitstek geschikt is om affiliate marketing mee te doen.

Affiliate marketing is het doorsturen van bezoekers naar een pagina van een partner waarop de bezoekers iets kan kopen of waar ze een account aan kunnen maken. Hiervoor krijg jij als affiliate partner een vergoeding voor.

De vergoedingen lopen uiteen van een vaste vergoeding per sale (€ 1 tot honderden euro’s) tot een percentage van het omzet van je klant (10 – 50% van de winst van je affiliate partner).

Mijn persoonlijke favoriet is het aanbrengen van klanten bij bijvoorbeeld brokers, verzekeringen en andere partijen waar er over een langere tijd omzet wordt gemaakt door jouw klant. Hiervoor krijg je een vergoeding per maand zo lang er kosten gemaakt worden bij het bedrijf.

Door veel mensen in te schrijven bij deze partijen kun je dus een leuk maandelijks inkomen opbouwen aan klanten die omzet maken bij andere bedrijven.

Je blog is hiervoor zeer geschikt als je het goed doet. Door artikelen te schrijven en hiermee een vaste stroom aan bezoekers op te bouwen kun je langzaam je inkomsten laten groeien. Hoe beter jij bent in online marketing (SEO), hoe makkelijk het geld verdien is.

Een belangrijke kanttekening hierbij is dat je een lange adem moet hebben. Niemand zal direct op je website terecht komen. Dit kost moeite en vooral veel tijd. Door bijvoorbeeld iedere week een x aantal uur in de avonduren aan je website te werken kun je langzaam bouwen aan een extra inkomen met affiliate marketing. 

Online geld verdienen is zo niet alleen mogelijk, maar ook nog eens redelijk passief. Je website staat ook online als jij slaapt zodat ook dan inkomen verdient kan worden.

Verder lezen:

Wat heb je nodig?

 • Kennis van online marketing (SEO)
 • Een lange adem (hoe lager, hoe meer je kunt verdienen)
 • Creativiteit, je kunt op 1001 manieren bezoekers en daarmee omzet behalen

SEO voor bedrijven

Potentie (€): € 50 + per uur

Expertise: Competent – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 6 – 24 + maanden

Makkelijk geld verdienen online bestaat niet, er moet altijd voor gewerkt worden. Een goede manier om passief inkomen te verdienen via het internet is door bijv. een blog bij te houden en dit te monetizen via affiliate marketing. SEO is vaak dé manier hoe bedrijven aan hun bezoekers komen, maar het zal je verbazen hoe weinig mensen er eigenlijk echt verstand van hebben.

Heb jij verstand van SEO, het optimaliseren van websites en SEO geoptimaliseerde teksten schrijven? Dan kun je deze skill voor veel geld verkopen. Zoekmachine optimalisatie is namelijk een van de meest geschikte manieren om bezoekers naar je website te trekken als je weet wat je doet.

Jij doet SEO voor een bedrijf en krijgt hiervoor per klus of per uur betaald. De SEO teksten worden vervolgd geïndexeerd door de zoekmachines en leveren jouw klanten nog jaren bezoekers (en omzet) op. Een win-win situatie. 

Lang niet iedereen met SEO kennis heeft zin om dit ‘gratis’ te doen om te bouwen aan een eigen (affiliate) website. Gelukkig staan er daarom bedrijven in de rij om tegen een goede prijs zoekmachine optimalisatie van je af te nemen.

Als zzp’er kun je namelijk vaak gunstige tarieven bieden. Bij marketingbureaus betaal je al snel € 100 per uur om de personeelskosten etc te moeten dekken. Heb jij verstand van zaken? Dan kun je SEO aanbieden tegen een gunstige prijs en zo snel je agenda vol krijgen. Je kunt de werkzaamheden waar dan ook ter wereld uitvoeren.

Wat heb je nodig?

 • Kennis van zaken (SEO)
 • Een methode om klanten te krijgen (SEO, mond tot mond reclame, etc)
 • Goede communicatie skills

SEA voor bedrijven

Potentie (€): € 50 + per uur

Expertise: Competent – expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 6 – 12+ maanden

SEA is het adverteren in zoekmachines. Zodra je op Google of welke zoekmachine ook zoekt naar bijvoorbeeld een product zie je in de SERP (de zoekresultaten) vaak 10 organische resultaten (SEO) en advertenties boven en onderaan de pagina (SEA). Het is een kunst om voor een zo’n goed mogelijke prijs op de juiste plaats te staan.

Webwinkels maken dankbaar gebruik van mensen met SEA kennis om hun producten te verkopen. Tegenwoordig moet je bijna wel als je je producten online wilt verkopen. Heb jij beginnende kennis van het maken campagnes of zelfs expertise van scripts en dergelijke? Dan kun je je skills voor een premium verkopen aan bedrijven.

Je kunt de campagnes van je klanten waar dan ook ter wereld bijwerken. Bijkomende bonus is dat je door aan veel knoppen te draaien ook snel beter wordt in je vak en zo naar verloop van tijd meer geld kunt vragen voor je werkzaamheden.

Als je je werk goed doet verkopen je klanten meer en willen ze op termijn nog meer SEA van je afnemen. Een goede manier dus om snel je agenda te vullen en online geld te verdienen met je skills.

Verder lezen:

Wat heb je nodig?

 • Kennis van SEA
 • Data goed kunnen analyseren
 • Goede communicatie

Social Media management

Potentie (€): € 40+ per uur

Expertise: Beginner – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 2 maanden

De meeste bedrijven zitten tegenwoordig op iedere denkbare social media. Facebook, twitter, pinterest, linkedin etc. Allemaal goede platformen om de doelgroep te bereiken. Het kost alleen wel veel tijd om iedere dag nieuwe en leuke posts te maken en dit te plaatsen op alle platformen.

Ben jij handig met het maken en beheren van socialmediaprofielen? Dan kan socialmediamanagement een interessante manier zijn om veel geld te verdienen online. Je hebt het trucje van het plaatsen op social media relatief snel door.

Voor bijvoorbeeld een maandbedrag van € 100 a € 200 2 posts per week plaatsen voor een bedrijf. Daar zeggen de meeste bedrijven geen nee tegen. Die posts kun je relatief snel maken en bij een aantal klanten heb je er een leuke bijverdienste van. 

Hoe handiger jij bent met online tools, hoe sneller jij de posts kunt maken en plaatsen. Interactie met de klanten is voor de meeste bedrijven belangrijk, dat is de reden dat ze op social media zitten. Door voor deze interactie te zorgen en de doelgroep aan te spelen met leuke media kun je meerwaarde bieden voor bedrijven en daar veel geld mee verdienen.

Verder lezen:

Wat heb je nodig?

 • Online tools
 • Verstand van social media
 • Creativiteit

Online geld verdienen met Youtube

Potentie (€): € 100 – € 100.000+

Expertise: Competent – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 6 – 24 maanden

Geld verdienen via Youtube kan een interessante en bovendien leuke manier zijn om veel geld te verdienen. Er zijn talloze manieren om geld te verdienen met Youtube, maar het draait allemaal om het verkrijgen van views.

Net zoals bij iedere andere plek waar ogen op gericht zijn (tv, billboards, blogs) zijn er bedrijven die graag in beeld willen komen van deze mensen. Adverteerders betalen daarom graag om in je video’s behandelt te worden en om voor je video een advertentie te laten zien.

Waar voor jou de focus op zou moeten liggen is het maken van toffe video’s voor een bepaalde groep mensen. Net zoals bij een blog is het belangrijk dat jij enthousiast bent over dit onderwerp. Alleen zo kun je leuke video’s maken. Je behoudt hiermee het enthousiasme over het onderwerp en je weet toch vaak veel van dingen die je leuk vindt.

Heb je verstand van sport en voeding? Dan zijn er al tientallen content makers die hier veel geld mee verdienen. Er zijn namelijk veel mensen geïnteresseerd in een betere gezondheid en ze grijpen alle tips & tricks aan die ze kunnen krijgen om dit te verbeteren.

Hetzelfde geldt voor Finance, make-up, dieren en ga zo maar door. Voor praktisch ieder onderwerp zijn mensen te vinden die hier graag video’s over kijken. Hoeveel je verdient, is overigens wel afhankelijk van het onderwerp dat je kiest.

Dit heeft te maken met de waarde die adverteerders kunnen halen uit jouw kijkers. Finance youtubers maken per gebruiker meer omzet. Dit komt doordat mensen die naar aanleiding van jouw video’s iets kopen of van een dienst gebruik gaan maken vaak meer geld uitgeven dan iemand die video’s maakt over het dagelijkse nieuws.

Gemiddeld betalen adverteerders tussen de $ 3 en $ 5 per 1000 views, maar dat verschilt dus flink afhankelijk van het onderwerp waar je video’s over maakt. Daarnaast kun je een bedrijf benoemen in je video’s voor een vergoeding en gebruikmaken van affiliate marketing in de beschrijving om ze een commissie te krijgen over iedere sale.

Hoe meer kijkers je weet te krijgen, hoe meer je kunt verdienen. Zoek een onderwerp waar je veel van weet en waar je interesse in hebt. Dit maakt het eenvoudig om daar video’s over te maken. De truc is leuke video’s te maken die mensen willen kijken en waar ze iets van opsteken of plezier uit halen. 

Verder lezen:

Wat heb je nodig?

 • Een onderwerp waar je veel van weet en plezier in hebt
 • Kennis van videobewerking / filmen
 • Discipline om gedurende een langere periode constant video’s te maken

Geld verdienen met Facebook

Potentie (€): € 100 – € 500+

Expertise: Beginner – Competent

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 6 maanden

Geld verdienen met Facebook is misschien niet het eerste waar je aan denkt als we het hebben over Facebook. Toch is het een goed platform om een inkomen mee op te bouwen. Ook hierbij draait het namelijk om het krijgen van een grote groep volgers die je content interessant vinden.

Er bestaan talloze voorbeelden van Facebookpagina’s over uiteenlopende onderwerpen waar jij als beheerder leuke feitjes, memes, video’s of verhalen plaatst en die mensen graag tot zich nemen.

Heb je een grote groep volgers rondom voetbal? Dan kun je je voorstellen dat bedrijven die voetbalspullen verkopen, sport weddenschappen aanbieden en dat soort producten hebben graag op je pagina willen staan.

Je kunt aan deze bedrijven zelf een prijs vragen voor één post, een wekelijke column, het plaatsen van een video of wat dan ook. Het geheim schuilt in het verkrijgen van veel volgers door het maken van een interessante pagina over een bepaald onderwerp.

Wat heb je nodig?

 • Een onderwerp met veel geïnteresseerden
 • De discipline om constant veel posts te maken 
 • Communicatief vaardig om deals te sluiten met bedrijven

Verdienen met TikTok

Potentie (€): € 100 – € 500+

Expertise: Beginner – Gevorderd

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 6 maanden

TikTok is een relatief nieuw platform waarop gebruikers korte video’s kunnen plaatsen. Het is zeer populair onder de doelgroep jongeren en is daarom een goed platform voor bedrijven om deze doelgroep te bereiken.

Er zijn voorbeelden te vinden van mensen die duizenden euro’s verdienen voor een video van enkele seconden. Je promoot een bedrijf in deze video, introduceert een merk-gerelateerde actie of verkoop simpelweg producten.

Hoe meer engagement je hebt met je volgers, hoe meer bedrijven willen betalen om bij deze doelgroep in beeld te komen. Je kunt bij het geld verdienen op TikTok dus denken aan een gesponsorde video, maar ook aan het opbouwen van bekendheid voor jezelf.

Het mag duidelijk zijn dat bekende acteurs of Youtubers die op het platform zitten dit vooral gebruiken om hun naam groot te maken. Heb je veel volgers? Dan klinkt het misschien niet zo netjes, maar dan kun je daar alles aan verkopen. 

Van alle socialmediaplatformen is TikTok overigens niet hét platform om geld mee te verdienen. Dit komt o.a. omdat de video’s net zoals bij Snapchat ook weer verdwijnen. Het is de kunst om dus sprekende video’s te maken die direct zorgen voor engagement.

Wat heb je nodig?

 • Creatieve geest voor video’s
 • Een gezonde doses ‘schijt’ om constant in beeld te komen
 • Communicatief vaardig om deals te sluiten

Geld verdienen met Instagram

Potentie (€): € 100 – € 10.000+

Expertise: Beginner – Competent

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 6 maanden

Het is op Instagram heel eenvoudig om te beginnen. Iedereen kan een account aanmaken en foto’s en video’s delen. Zoals bij veel onderwerpen op deze lijst is het belangrijk om volgers te krijgen die daadwerkelijk interactie hebben met je posts.

Dit kun je doen door zelf actief op het platform te zijn door te liken, reageren en veel posts te maken die aansluiten bij je beoogde doelgroep. Weet je veel volgers te krijgen? Dan kun je betaalde posts doen, producten verkopen en je eigen merk opbouwen.

Van een aantal van de grootste namen op Instagram is bekend dat ze kapitalen verdienen met één enkele post. Cristiano Ronalde bijvoorbeeld vraagt soms wel tot $ 1 miljoen voor een video. Dwayne Johnson schrijft zo $ 500.000 bij voor een plaatsing en om een kiekje op de pagina van Ariana Grande te plaatsen ben je zo $ 800.000 kwijt.

Deze bedragen zijn door deze mensen te vragen omdat ze honderden miljoenen volgers hebben. Een post zorgt er dus voor dat talloze mensen de naam van het bedrijf te zien krijgen. 

Wat heb je nodig?

 • Veel volgers
 • Een lange adem om een following op te bouwen
 • Creativiteit voor consequent plaatsen van leuke foto’s en video’s

Verdienen via Pinterest

Potentie (€): € 100 – € 500

Expertise: Beginner – Gevorderd

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 6 maanden

Zoals bij de andere socialmediaplatformen op deze lijst draait het bij Pinterest om het plaatsen van goede en interessante posts voor een bepaalde doelgroep. Het platform wordt gebruikt door miljoenen mensen om inspiratie op te doen voor het in het huis, de tuin en gewoon ‘voor de leuk’.

Als je bijvoorbeeld veel bezig bent met interieur of mode en altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen is dit een goed onderwerp om je pins op te baseren. Waarderen de miljoenen gebruikers je posts? Dan heb je hiermee een grote following.

Adverteerders in de modebranche betalen dan met liefde geld om een mooie pin op jouw bord te hebben die je regelmatig deelt met je volgers. Daarnaast kun je je skills verhuren aan bedrijven die graag zelf meer interactie willen op het platform. 

Jij als kenner kun je kennis van de branche inzetten om de volgers van een bedrijf te laten groeien, de juiste producten onder de aandacht te brengen en hiervoor een mooi uurtarief rekenen.

Wat heb je nodig?

 • Creativiteit voor de posts
 • Communicatief vaardig om deals te sluiten
 • Een lange adem om te werken aan je bord/pins

Producten verkopen via Bol.com 

Potentie (€): € 100 – € 10.000+

Expertise: Competent – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 3 – 12 maanden

Je kent uiteraard de website Bol.com wel. Het is geen webshop zoals veel andere shops, maar een platform waarop aanbieders hun eigen producten kunnen verkopen. Iedereen kan in principe een eigen winkel openen op het platform en binnen de kortste keren zelf producten verkopen. Bol.com regelt de bezoekers en potentiële klanten, jij de producten, de levering en klantenservice.

Het platform heeft miljoenen bezoekers per maand en daarmee miljoenen potentiële klanten. Het kan daarom erg lucratief zijn om een product of meerdere producten op het platform aan te bieden.

Je kunt in feite alles verkopen, maar het echte geld zit hem in producten die je nog niet zoveel aangeboden worden. Zelf hebben wij ook producten op Bol.com verkocht en je ziet direct wat voor potentie het heeft.

Online geld verdienen op Bol.com is daarom een zeer lucratieve bezigheid als je het juiste product weet te vinden. Let er wel op dat de concurrentie hoog is en dat je niet lang de enige aanbieder zal zijn.

Door een goed product te bieden en dit daarnaast te ondersteunen met een eigen website, social media en dat soort dingen kun je je onderscheiden van de cowboys die denken dat je snel veel geld kunt verdienen. Deze spelers houden het vaak niet zo lang vol.

Doe goed onderzoek naar het product en de concurrentie op het platform. Heb je een gat in de markt gevonden? Zorg dan dat je zo snel mogelijk een goede positie op het platform weet te krijgen. Dit doe je o.a. door veel reviews te krijgen op je producten, je assortiment uit te breiden en een goede service te bieden.

Bol.com werkt met een score voor kwaliteit. Hoe hoger je score in combinatie met verkopen, hoe beter je posities. Het draait erop dat je de verkoopknop krijgt met jouw product, zodat je voor iedere zoekopdracht op het platform in beeld komt.

Snelle levering, het snel beantwoorden van vragen/klachten en de prijs maken of jouw product deze kooppositie verovert. Een goede tip hiervoor is een unieke EAN-code. De kans op een koopknop is aanzienlijk hoger met een eigen code in tegenstelling tot het verkopen van dezelfde producten als anderen.

Wat heb je nodig?

 • Een goed en uniek product
 • Kennis van voorraadbeheer
 • Geld & opslag voor de voorraad

Producten verkopen via Amazon 

Potentie (€): € 100 – € 10.000+

Expertise: Competent – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 3 – 12 maanden

Amazon is wat betreft de werking vergelijkbaar met Bol.com. Het is naast een eigen webshop ook een platform waarop andere verkopers hun producten kunnen verkopen. In tegenstelling tot Bol is Amazon nog niet zo lang in Nederland actief.

Dit betekent dat de concurrentie van verkopers op het platform ook lager is. Hierbij moet ik wel zeggen dat voor de Nederlandse markt consumenten eerder richting Bol zullen gaan dan Amazon, maar de verwachting is wel dat dit zal omslaan.

Het kan juist daarom een goede plek zijn om je producten online te verkopen. Door de lagere concurrentie kun je sneller de juiste posities op het platform veroveren en zo snel veel verkopen doen.

Het is hierbij nog steeds erg belangrijk om het goede product te hebben. Iets verkopen waarvan er al veel aanbieders zijn heeft minder potentie dan goed onderzoek doen naar het juiste product en daarmee de enige zijn.

Wat heb je nodig?

 • Een goed en uniek product
 • Kennis van voorraadbeheer
 • Geld & opslag voor de voorraad

Het verkopen van een e-book

Potentie (€): € 50 – € 1000+

Expertise: Gevorderd – Competent

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 24 maanden

Het verkopen van een e-book kan zeer lucratief zijn. Dit komt doordat de marges op dergelijke producten extreem hoog is. In tegenstelling tot normale boeken hoeft het niet gedrukt te worden, ligt het niet fysiek in boekenwinkels en hoef je geen voorraad aan te houden.

Heel vereenvoudigd gezegd is een e-book een PDF waarin je boek staat. Deze is digitaal oneindig te kopiëren en daarmee te verkopen. De winstmarge op een e-book is daarom praktisch 100% zodra het af is.

Je kunt ervoor kiezen om een e-book te schrijven uit je eigen fantasie, maar beter is het nog om je bestaande kennis te delen met geïnteresseerden. Heb je veel verstand van crypto, koken of sport? Dan kun je hier vast wel een goed en informatief boek over schrijven.

Zoals ook geldt voor blogartikelen en video’s op Youtube zijn er altijd mensen op zoek naar de informatie die jij hebt. Door dit in een goed e-book te verpakken zou je hier zo € 20 per e-book voor kunnen vragen. Reken maar uit je winst.

Je kunt het boek verkopen op je eigen website, via je Youtube kanaal of het verkopen via de grote platformen die we even hiervoor noemde; Bol.com & Amazon. Let er bij dit laatste wel op dat boeken de grootste categorie zijn op deze platformen, dus dat er ook de meeste concurrentie is.

Het is dus verstandig om een onderwerp te kiezen waar jij echt verstand van hebt, waarvan er nog maar weinig boeken zijn en tegen een goede prijs.

Wat heb je nodig?

 • Een goed e-book
 • Een vlotte pen
 • Het liefst volgers om je kennis mee te delen / e-book aan te verkopen

Je eigen cursus verkopen

Potentie (€): € 10.000 + 

Expertise: Meester – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 6 maanden

In het verlengde van e-books ligt het verkopen van een eigen cursus. Ben je expert op het gebied van online marketing, het handelen in cryptocurrency, koken, sport oefeningen of wat dan ook? Dan kun je deze kennis verkopen aan geïnteresseerden.

Hoe je het ook wendt of keert, de mens is altijd op zoek naar de makkelijkste oplossing. Iemand die expert is op een bepaald gebied heeft hier ontelbare uren ingestoken, fouten gemaakt en hiervan geleerd. 

Dit zijn dé insider tips die erg waardevol voor iemand zijn die graag wil beginnen met dat onderwerp. Door je informatie in een duidelijke cursus te verpakken kun je iemand helpen om de start van een carrière een kickstart te geven.

Een goed model voor het verdienen van geld via het internet is door personal training te geven. Dé manier om deze training te schalen is door het via een cursus te verkopen. Hiermee kan iedereen op zijn of haar eigen moment de informatie tot zich nemen en zo kun jij een behoorlijke zak centen verdienen met jouw tips.

Het maken van een cursus is een tijdrovende bezigheid. Bovendien dien je de cursus natuurlijk up-to-date te houden. De tijdsinvestering die je vooral doet, is echter ook de grootste investering. Zodra de cursus klaar is is de winstmarge bijna 100%.

Je zou het zelfs via blogs kunnen laten verkopen aan lezers met behulp van affiliate marketing. Je geeft hiermee iemand een percentage van de opbrengst zodra er een cursus verkocht is. Heb je dit goed op de rit? Dan hoef je in theorie niets meer te doen en stroomt het geld binnen.

Wat heb je nodig?

 • Expert-level kennis over een bepaald onderwerp
 • Een cursus
 • De kennis om de cursus aan de man te brengen

Teksten schrijven

Potentie (€): € 20 – € 80+ per uur

Expertise: Beginner – expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 100 + teksten

Zolang er websites zijn hebben de beheerder behoefte aan teksten. Heb jij een vlotte pen en vind je het leuk om teksten te schrijven? Dan is er altijd behoefte aan jouw skills.

Persoonlijk maken wij websites waarop we blogs plaatsen die gevonden moeten worden in de zoekmachines (SEO). Kan jij goede, leuke en bovendien vindbare teksten schrijven? Dan is de kans groot dat mensen voor je in de rij staan om teksten af te nemen.

Voor de goedkoopste blogs krijg je al snel € 0,015 cent per woord en bij kennis over SEO kan dit behoorlijk oplopen. Ook kun je ervoor kiezen om te werken met een uurloon, al is mijn persoonlijke ervaring positiever over een vast bedrag per woord.

Er zijn talloze forums op het internet waar tekstschrijvers hun diensten aanbieden en hier heb ik zelf ook al voor duizenden euro’s aan teksten afgenomen. Wil je je echt onderscheiden? Zorg er dan voor dat je een betrouwbare partij bent.

In veel gevallen zijn tekstschrijvers op het internet mensen die snel wat geld willen verdienen. Door aandacht te besteden aan je teksten, maar vooral ook je woord na te komen (ja, dat moet ik echt expliciet vermelden!) heb je binnen de kortste keren vaste klussen binnen waarmee je een behoorlijke boterham kunt verdienen.

Het leuke aan online geld verdienen als tekstschrijver is dat je het vanaf iedere plek ter wereld kunt doen. Geld verdienen in Nederland als tekstschrijver en wonen ergens op een strand in Thailand? Dan kan heel goed en je leeft als God in Griekenland met de kosten daar. Vergeet ons niet eerst een bericht te sturen als je aan bovenstaande criteria voldoet, wellicht schrijf je binnenkort wel je eerste teksten voor ons!

Wat heb je nodig?

 • Een laptop
 • Een vlotte pen
 • Discipline en goede werkethiek

Handelen via marktplaats

Potentie (€): € 500+

Expertise: Beginner

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 3 maanden

Handelen op marktplaats is een goede manier om online geld te verdienen en bovendien erg leuk. Het wordt een sport om de beste deals te vinden en te verhandelen. Je koopt een product en verkoop dit vervolgens voor winst weer door op het platform.

Maandelijks zitten er miljoenen mensen te zoeken naar een goede deal. Voor veel producten is het zonde om een nieuwe te kopen. Bovendien is het leuk om een beetje te sneupen en gekke producten op de kop te tikken. Je kunt het ook wel vergelijken met het rondneuzen in een kringloopwinkel.

Het belangrijke aan het handelen op marktplaats is natuurlijk je product. Je kunt deze zoeken op marktplaats zelf, maar een andere geschikte manier is het vinden van online veilingen.

Bedrijven gaan failliet en verkopen regelmatig de volledige inboedel tegen hele gunstige prijzen. Ik ken mensen die alle werkplaatsen van een bedrijf opgekocht hebben (bureau, stoel, kasten etc) en dit als individuele werkplekken verkocht hebben op marktplaats voor veel winst.

Belangrijk hiervoor is dat je opslag hebt om producten te bewaren en dat je niet te veel voorraad aanhoudt. Je bent niet gegarandeerd dat je de producten verkoopt, al gaat dat naar mijn ervaring redelijk snel met eigenlijk alle soorten producten.

Wat heb je nodig?

 • Startkapitaal
 • Opslag voor de spullen (bij een grote voorraad)
 • Een oog voor de deal

Handelen in cryptocurrency

Potentie (€): € 100 – € 10.000

Expertise: Competent – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 24+ maanden

Praktisch iedereen heeft tegenwoordig wel eens van cryptocurrency of bitcoin gehoord. Deze nieuwe markt zorgt sinds 2008 voor veel discussie en veel mogelijkheden om geld te verdienen (of verliezen). Hoe langer het bestaat, hoe populairder het lijkt te worden.

Het handelen in cryptocurrency kan daarom een interessante manier zijn om geld te verdienen. Leuk hieraan is dat je het zoals de meeste ideeën op deze lijst gewoon vanaf je laptop kunt doen. Daarnaast is het naast het onderzoek doen een van de meest passieve manieren om online geld te verdienen.

Heb je een cryptocurrency gevonden waarvan je verwacht dat het meer waard wordt? Koop de coin en wacht tot de koers omhoog gaat. Simpel gezegd, maar het heeft veel mensen ook een boel geld opgeleverd. 

Het is hiervoor wel belangrijk dat je weet in welke cryptocurrency je moet investeren, hoe je scams kunt ontdekken en dat je bovendien zonder emotie je trades kunt maken. Doe je de moeite om dit onder de knie te krijgen? Dan kunnen een paar trades per jaar genoeg zijn om veel geld te verdienen.

Wil je weten hoe je moet beginnen met handelen? Maak dan een gratis account aan op deze exchange en kijk eens rond. Je stort geld met iDEAL en kunt dit via een simpele interface omwisselen voor de ruim 150+ verschillende cryptocurrency.

Door veel te lezen op het internet, twitteraccounts te volgen en logisch na te denken is de potentie hoog.  Een gouden tip die ik je hiervoor graag wil meegeven is de verschillende seizoenen in de crypto wereld.

Cryptocurrency heeft sinds het begin bewogen in een bull markt waarin het sentiment heel positief is en een bear markt waarin het sentiment heel negatief is. De truc is om in een bear markt (waarin de prijzen laag zijn) je inkopen te doen en dit weer te verkopen op de bull markt waarin alle koersen omhoog schieten.

Wat heb je nodig?

 • Een laptop of computer
 • Startkapitaal
 • Geduld en een rationele blik op de cryptocurrency

Het minen van cryptocurrency

Potentie (€): € 100+ per maand

Expertise: Meester – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 2 maanden

Met cryptocurrency is er op verschillende manieren geld te verdienen. Veel coins hebben een mechanisme waarmee de transacties goedgekeurd moeten worden. Hiervoor moeten berekeningen gedaan worden en de rekenkracht hiervoor wordt geleverd door mensen die actief bijdragen aan het netwerk, de miners.

Om te minen heb je in de meeste gevallen mining apparatuur nodig. Dit sluit je aan op het stroom en de rekenkracht die je hiermee produceert, gaat op zoek naar het antwoord op een moeilijke berekening. Vind jij hierop het antwoord, dan krijg je hiervoor een beloning.

In het geval van Bitcoin is dit op het moment van schrijven 6,25 BTC (een paar ton €). Het is alleen wel lastig om op dit moment Bitcoin te minen omdat veel bedrijven dit doen met gigantisch veel apparatuur. 

Er zijn echter nog wel duizenden andere cryptocurrency waar de moeilijkheidsgraad van de berekening nog niet zo hoog is. De kans dat je hier dan een beloning kunt vinden is groter. 

Ook kun je je aansluiten bij een mining pool om zo de rekenkracht te bundelen. Vind je samen met andere miners de beloning? Dan wordt dit automatisch verdeeld onder alle deelnemers. Het kan een goede manier zijn om geld te verdienen als je goedkope stroom hebt of een hoge beloning.

Wat heb je nodig?

 • Een laptop / computer
 • Mining apparatuur
 • Goedkope stroom

Cryptocurrency staken

Potentie (€): € 100+ per maand

Expertise: Beginner

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 2 maanden

Ik heb je net al verteld over mining. Dit wordt gedaan om transacties voor een bepaalde cryptocurrency te kunnen doen. Een ander mechanisme met hetzelfde doeleinde is ‘staking’. Anders dan bij mining heb je hier geen dure apparatuur  voor nodig, maar kun je enkel je cryptocurrency is een daarvoor bedoelde wallet bewaren en hiervoor een stake beloning krijgen.

Met een gratis account op deze exchange kun je zonder moeite en volledig automatisch bepaalde cryptocurrency staken. Het enige dat je hoeft te doen is de betreffende coin te kopen en beschikbaar te stellen om te staken met één knop.

De rentepercentages hiervoor lopen sterk uiteen. In sommige gevallen krijg je 0,49% rente per jaar (iedere maandag uitbetaald) en in andere gevallen 7,50 %. Interessant aan het staken is vooral dat je er niets voor hoeft te doen.

Blijkt uit je eigen onderzoek dat een bepaalde coin toekomstpotentie heeft en kun je deze token ook nog eens staken? Dan krijg je dus extra geld om alleen je cryptocurrency te bewaren. Vergeleken met de rente op onze bankrekening is dit pure winst natuurlijk.

Wél is het hierbij belangrijk om te vermelden dat je nog zoveel rente kunt krijgen. Als de token geen bestaansrecht heeft en dus naar € 0 gaat, heb je niets aan een rente van 50% of meer.

Wat heb je nodig?

 • Een laptop / computer
 • Startkapitaal
 • Een beeld van geschikte tokens & hun potentie

Online vertalen

Potentie (€): € 20 – € 80+ per uur

Expertise: Beginner – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 6 maanden

We leven tegenwoordig niet meer in één land, maar echt in de wereld hoe cliché dit ook klinkt. Alles gaat tegenwoordig digitaal en via het internet en ons leven is daarom ook internationaal gegaan.

Heb je kennis van meerdere talen? Dan zou je dit kunnen aanbieden als dienst. Het vertalen van blogartikelen, website teksten of film scripts. Wij als Nederlanders zijn bovengemiddeld goed in Engels. De vertaling EN – NL en NL – EN zou daarom voor veel van ons een prima oplossing kunnen zijn.

Het niveau verschilt natuurlijk. Niemand is op zoek naar een Google Translate vertalen. Door een goede woordenschat te hebben en mee te denken met je klant kun je de juiste boodschap overbrengen in een andere taal.

Je zou om klanten te vinden Youtubers kunnen berichten. Veel kanalen willen graag meerdere landen aanboren. Door aan te bieden de scripts te vertalen kun je betrokken raken bij je favoriete YouTubekanaal. Ook kun je gebruikmaken van platformen zoal Fiver.

Wat heb je nodig?

 • Vaardig in ten minste twee talen
 • Goede communicatie skills
 • Een netwerk om je skills te verkopen

Foto’s maken en verkopen

Potentie (€): € 20 – 100+ per uur

Expertise: Beginners – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 24+ maanden

We hebben tegenwoordig allemaal een camera op onze telefoon. Iedereen kan daarom in theorie foto’s maken en deze verkopen. Begrijp me niet verkeerd, fotografie is een echte skill waarin de experte ver uiteen kan lopen.

Toch zou je met weinig ervaring goed geld met foto’s kunnen verdienen. Bijvoorbeeld door vrienden aan te bieden de fotograaf te zijn op een verjaardagsfeest / trouwerij, maar interessanter nog is het online verkopen van je foto’s.

Er zijn talloze websites waar mensen en bedrijven foto’s kunnen kopen. Stockfoto’s noemen we die en deze moeten ook geschoten worden. Foto’s van landschap, specifieke steden of mooie gebouwen. 

Heb jij als hobby foto’s maken? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om deze online te verkopen. Ik moet toegeven dat dit niet zoveel oplevert, maar passie inkomen is passief inkomen.

Wat heb je nodig?

 • Camera-apparatuur
 • Bewerkingssoftware
 • Oog voor detail

Het maken van mobiele apps

Potentie (€): € 20 – € 100+ per uur

Expertise: Competent – Expert

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 12+ maanden

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone met tientallen applicaties. Bedrijven hebben er goud geld voor over om op deze plek te staan op de smartphone van de klant. Iedere keer dat ze hun mobiel openen komt het bedrijf in beeld.

Ben jij een goede app ontwikkelaar? Dan kun je bedrijven helpen met het ontwikkelen van een app. Een simpele applicatie als landingspagina, of een webshop. Allemaal goede apps die je voor een ander kunt maken.

Daarnaast zou je zelf applicaties kunnen ontwikkelen om in de appstore te plaatsen. Games doen het vaak goed, al is het ook heel competitief. Een van de bekendste voorbeelden van een succesvolle app is Flappy Bird uit 2014. De app was erg simpel, maar ging wereldwijd viral. Op het hoogtepunt verdiende de maker er $ 50.000 per dag mee.

Wat heb je nodig?

 • Programmeerkennis
 • Oog voor goede en nieuwe apps
 • Discipline om te blijven ontwikkelen, niet alles wordt eens succes

Het handelen in domeinnamen

Potentie (€): € 100+ per maand

Expertise: Beginner

Tijd om het onder de knie te krijgen: 1 – 6 maanden

Als je een website wilt hebben zul je ook een domeinnaam moeten registreren. Dit is het adres op het internet waar jij je website op kunt zetten. Het hebben van een goede en relevante domeinnaam is daarom belangrijk. 

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om domeinnamen te registreren. Maar is een domeinnaam geregistreerd? Dan kan niemand anders deze kopen. Iedere domeinnaam is uniek. Het handelen in deze domeinnamen kan daarom heel lucratief zijn als je de namen weet te bemachtigen die anderen willen hebben.

Vroeger was het zo met SEO (zoekmachine optimalisatie) dat het hebben van een domeinnaam met het juiste zoekwoord erin (ZOEKWOORD.nl) zorgt voor een goede ranking. Het kan nog steeds geen kwaad om hiervoor een goede URL te registreren met deze zoekwoorden.

Mensen die bijvoorbeeld een webshop willen beginnen in schoenen hebben graag een naam als ‘onlineschoenenkopen.nl’. Weet jij een aantal van deze gewilde domeinnamen te registreren en door te verkopen? Dan kun je hier veel geld mee verdienen. Een domeinnaam registreer je namelijk al voor € 10 per jaar waarbij via Cloud86 het eerste jaar zelfs gratis is. De marges voor het snel doorverkopen van een goede domeinnaam zijn daarom hoog.

Verder lezen:

Wat heb je nodig?

 • Kennis van trends om nieuwe kansen te ontdekken
 • Een laptop of computer
 • Communicatieve skills om de domeinnamen te verkopen

Kosten voor online geld verdienen

Niets is gratis in deze wereld. Thuis werken is al een veel goedkoper alternatief dan werken op een kantoor waar je iedere maand huur betaald. Het online geld verdienen is hier bij uitstek geschikt voor. Je hebt een laptop nodig, eventuele software en een goede bak koffie en je kunt aan de slag. Hieronder een opsomming van de kosten om online te werken:

BenodigdhedenGemiddelde prijsAanbeveling
Desktop of laptop€ 400 – € 2000+MacBook AirGoede kwaliteit, snel & eenvoudig mee te nemen
Mobiele telefoon€ 20 – € 50+ per maandiPhoneWerkt samen met laptop, goede batterij & kwaliteit
Internet€ 20 – € 50+ per maand
Hosting & domeinnaam€ 5 – € 30+ per maandCloud86Goede service, goede kwaliteit
Software, camera etcVariabel

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief over ondernemen, geld & marketing

Eén keer per week op de hoogte blijven van het laatste economische nieuws, tips rondom ondernemen & insides in online marketing? Schrijf je dan snel in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

.

Top 5 boekhoudprogramma's

 • e-Boekhouden.nl - Voor starters / ZZP & 15 maanden gratis (best getest)
 • Ficsus.nl - Boekhoudpakkeet voor ZZP’ers
 • MoneyMonk - Boekhouden voor Freelancers & zzp-dienstverleners
 • AFAS SB+ - Slim boekhouden & complete oplossing
 • Visma - Makkelijk onlinen boekhouden voor ZZP’ers

Wat te doen met je geld?

  Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina

  Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency

  Let op: Beleggen is niet zonder gevaar en je kunt je inleg verliezen. Beleg daarom alleen geld dat je kunt missen. Investeren is altijd op eigen risico. Het is één van de opties die je hebt om je vermogen te bewaken.


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Op hoebeginik.nl schrijven we over onze ervaringen met het ondernemen, online marketing (webshops, affiliate marketing & consultancy) en investeren. Kaj de organische kant (SEO) en Chris doet de advertentiekant (SEA). Daarnaast schrijven we dagelijks over het laatste nieuws over onze economie, wel zo belangrijk. Lees hier meer over ons.

Plaats een reactie

Boekhouden als een PRO 🚀Veel tijd besparen op je administratie?

  15 maanden GRATIS je boekhouding doen
   Altijd en overal beschikbaar op de app
  Gebruikt door 500.000+ ondernemers