Over mij

online marketing

Je vindt hieronder een korte samenvatting van mijn begin in de wereld van online marketing mocht je het interessant vinden. Neem je liever direct contact met me op dan kan dat natuurlijk ook via info @ hoebeginik.nl. Je kunt me hier bereiken voor vragen over de website en/of de onderwerpen of samenwerkingen.

Hoe ben ik begonnen?

Inmiddels ben ik al jaren bezig met online marketing. Zowel als hobby en uit interesse als in het dagelijkse leven om de kost te verdienen. Het was alleen niet zo zelfsprekend voor mij om te beginnen in de wereld van online marketing, dit had ik jaren geleden niet voor ogen.

Tijdens mijn studie marketing zag ik dat er eigenlijk weinig aandacht geschonken werd aan online marketing terwijl dit vakgebied hard groeide. Toen ik stage moest lopen heb ik dan ook gezocht naar een plaats waar ik ervaring op kon doen op dit gebied en dit bleek een goede move.

Na een periode van zes maanden was ik eigenlijk wel verkocht en was ik gedreven om meer te leren. Mijn probleem was alleen dat ik weer terug moest naar de schoolbanken waar er geen aandacht aan werd besteed.

De eerste website

Om toch te kunnen blijven leren moest ik toen maar mijn eerste website beginnen en dit klinkt makkelijker dan het was. Ik had ervaring opgedaan op het gebied van Search Engine Optimization (SEO), het adverteren en noem het maar op. Maar een website maken had ik nog nooit gedaan.

Hoe ik toen ben begonnen? Simpel, bij stap 1. Wat heb je nodig om een website te beginnen? Ten eerste een domeinnaam. Alright, check. Wat nu? Hosting en wordpress, etc..

Ik had destijds geen flauw idee wat ik aan het doen was en de eerste paar probeersels gingen dan ook nergens over. Wel heb ik van dit prutsen veel geleerd en die kennis vergaat niet. 

De belangrijkste les? Gewoon beginnen! Iedereen vraagt regelmatig of ik nog tips voor ze heb en die geef je dan uiteraard. Maar vraag je een aantal weken later hoe het gegaan is, dan zijn ze nog niet begonnen:

  • Ik ben nog het een en ander aan het uitdenken
  • Ik ben nu nog heel veel youtube video’s aan het bekijken
  • Ik heb er al 100 boeken over gelezen!
  • Ik heb er nog geen tijd voor gehad

Dit is slechts een kleine greep uit de reacties die ik dan vaak terug krijgt en dat is uiteraard prima! Wil je alleen echt iets voor jezelf beginnen? Dan gaan deze excuses niet op. 

Het maken van je start, dat is het enige dat telt. Heb je een leuk idee? Registreer dan direct een domeinnaam! De rest komt daarna wel. Op het moment dat je iets ‘tastbaars’ hebt ga je erover nadenken en hoe meer je nadenkt hoe beter je ideeën vaak worden. 

Na een aantal goede ideeën zet je vervolgens de stap om uit te zoeken hoe het maken van een website eigenlijk werkt en zo werk je stap voor stap naar een website, Youtube kanaal of wat dan ook met duizenden bezoekers per maand. 

Je hoeft er niet direct rijk van te worden, maar zou het niet leuk zijn om jezelf iedere maand een keer mee uit eten te kunnen nemen? Om van je verdiensten een nieuwe laptop te kunnen kopen? Of zelfs je huur te kunnen betalen? Het is allemaal mogelijk!

Gedurende de jaren

Helemaal in het begin, jaren geleden, had ik nog geen flauw idee wat ik aan het doen was. En bij veel van de dingen die ik doe heb ik dat nog steeds niet, dat is juist leuk! Nieuwe dingen proberen en kijken of het iets wordt.

Zo ben ik gedurende de jaren begonnen (en gestopt) met een aantal affiliate websites en ben ik sinds kort bezig met webshops. Voor beide geldt: ik ben maar gewoon begonnen. Leren doe je bij iedere stap.

Stap 1, een domeinnaam registreren. Weet je niet hoe dat werkt? Dan zoeken we dat uit! Daarna zien we wel weer wat stap 2 is.

Begin bij de eerste stap en blijf er rustig aan werken. Het heeft allemaal geen haast! Op Hoebeginik.nl zal ik zoveel mogelijk van je vragen proberen te beantwoorden om je te helpen met alle stappen.

.