ZZP gehandicaptenzorg, wat is het ZZP gehandicaptenzorg tarief?

Je kan als een gehandicaptenzorg in dienst zijn bij een business of aan de bak gaan als zelfstandige zonder personeel. In dienstverband krijg je een salaris, secundaire voorwaarden en meer vastigheid. Als gehandicaptenzorg ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP gehandicaptenzorg en de opties die daarbij komen kijken. We gaan in op het standaard ZZP gehandicaptenzorg tarief en hoe je dat kunt bepalen. Daarnaast vertel ik je hoe het zit met een gehandicaptenzorg opleiding en hoe jij daardoor je uurtarief kunt verhogen. Wat verdient een gehandicaptenzorg ZZP?

ZZP gehandicaptenzorg tarief

Als ondernemer bepaal jij persoonlijk je uurtarief en daarmee wat je kunt binnenhalen. Toch is het voor ieder vak verschillend en dat gaat zeker op voor gehandicaptenzorg zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf beding je het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als gehandicaptenzorg zzp’er heeft te maken met de kosten die je moet maken, werknemers die je wellicht inhuurt en de lasten die je hebt om jouw organisatie onder de aandacht te brengen bij mogelijke afnemers. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je factuur verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een gehandicaptenzorg zit tussen de €25 (laag) en €55 (hoog) p/u. Het is goed om te beseffen dat dit bedrag bruto is en slechts een richtlijn.

Hier lees je enkele voorbeelden van de verdiensten die jij kan hebben als ZZP gehandicaptenzorg per maand en per jaar. In dit voorbeeld gaan we uit van de standaard week werken van 35,7 uren (standaard in Nederland) en één maand rust. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in enkele situaties ver van de realiteit liggen. Dat heeft te maken met niet op de laatste plaats vaardigheid en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 7854
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 86394

Een gehandicaptenzorg ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het genoemde bedrag bruto is. Als ondernemer moet je zelfstandig altijd de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere uitgaven die nodig zijn om dat bedrag te verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten zetten. Dit bedrag kan jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als ondernemer ontvang je nooit automatisch een salarisverhoging. Dat zou jij zelfstandig moeten fixen door jouw uurtarief omhoog te gooien. Door opleidingen tot gehandicaptenzorg te doen kan jij jouw bekwaamheid vergroten en hierdoor een hoger tarief rechtvaardigen.

Bovendien is het aangeraden om als zelfstandige zonder personeel de voorbelasting op iedere factuur aan de kant te zetten. Dit moet je altijd afstaan per jaar of kwartaal. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als je dat zelfstandig gaat doen. Ondernemers die dat niet juist noteren komen vaak voor vervelende problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij eenvoudig je boekhouding zonder dat je daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP gehandicaptenzorg? Door je op de juiste manier voor te bereiden kan je genieten van meer autonomie en een hoger salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.