ZZP grondwerker, wat is het ZZP grondwerker tarief?

Je kunt als een grondwerker in loondienst gaan bij een bedrijf of aan de bak gaan als zelfstandige. In dienstverband ontvang je een vast loon, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als grondwerker ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP tarief bepalen. Allebei de manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP grondwerker en de opties die daarbij horen. We gaan in op het standaard ZZP grondwerker tarief en hoe je dat kan vastleggen. Ook vertel ik je hoe het geregeld is met een grondwerker opleiding en hoe je hierdoor je tarief kan opvoeren. Wat verdient een grondwerker ZZP?

ZZP grondwerker tarief

Als zelfstandige bepaal je zelfstandig je uurtarief en daarmee hoeveel jij kan verdienen. Toch is het voor elk ambacht anders en dat geldt zeker voor grondwerker zzp. Afhankelijk van jouw organisatie bepaal je het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als grondwerker zzp’er is onderhevig aan de kosten die je moet maken, personeel dat je wellicht inhuurt en de kosten die je draagt om jouw organisatie moet promoten bij mogelijke klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die jij maakt in je tarief verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een grondwerker ligt rond de €25 (laag) en €45 (hoog) per uur. Het is goed om te je te realiseren dat dit bedrag bruto is en enkel een richtlijn.

Hier vind je enkele voorbeelden van de verdiensten die je kan hebben als ZZP grondwerker per maand en per jaar. In onderstaande rekenvoorbeeld gaan we uit van de standaard werkweek van 35,7 uur (standaard in Nederland) en één maand niet werken. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in bepaalde situaties ver van de praktijk liggen. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld vaardigheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 6426
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 70686

Een grondwerker ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het genoemde bedrag bruto is. Als zelfstandige moet jij zelf nog de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere eventuele kosten die noodzakelijk zijn om je geld te kunnen verdienen. In het volgende artikel kun je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten zetten. Dit bedrag kan jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP juist te gebruiken.

Als zelfstandige krijg je niet vanzelfsprekend een verhoging in loon. Dat zou jij zelfstandig moeten regelen door je uurloon omhoog te gooien. Door opleidingen tot grondwerker te doen kan je jouw knowhow vergroten en hierdoor een beter uurloon verdedigen.

Daarnaast is het aan te raden om als zelfstandige de BTW op iedere factuur aan de kant te zetten. Dit moet je namelijk afstaan per jaar of drie maanden. Je kan hier de BTW berekenen als jij dit handmatig doet. Ondernemers die dit niet correct noteren komen vaak voor nare verrassingen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je altijd correct je boekhouding zonder dat jij hiervoor veel ervaring nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP grondwerker? Door je op de juiste manier voor te bereiden kun je genieten van meer autonomie en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.