ZZP kinderopvang, wat is het ZZP kinderopvang tarief?

Je kan als een kinderopvang in dienst zijn bij een business of aan het werk gaan als zelfstandig ondernemer. In loondienst ontvang je een salaris, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als kinderopvang ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP kinderopvang en de kanttekeningen die hierbij passen. We gaan in op het standaard ZZP kinderopvang tarief en hoe jij dit kan bepalen. Ook vertel ik je hoe het geregeld is met een kinderopvang opleiding en hoe je hierdoor je tarief kan verhogen. Wat verdient een kinderopvang ZZP?

ZZP kinderopvang tarief

Als zelfstandige bepaal je zelf je uurtarief en zodoende hoeveel jij kunt verdienen. Toch is het voor ieder vak verschillend en dat geldt zeker voor kinderopvang zzp. Afhankelijk van je bedrijf beding jij het noodzakelijke salaris.

Je tarief als kinderopvang zzp’er heeft te maken met de kosten die je moet maken, mensen die je eventueel inhuurt en de kosten die je moet maken om je organisatie onder de aandacht te brengen bij mogelijke afnemers. Pas op dat alle kosten die je maakt in je tarief verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een kinderopvang ligt tussen de €25 (laag) en €45 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te beseffen dat dit bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hieronder lees je een aantal richtlijnen van de inkomsten die je kunt ontvangen als ZZP kinderopvang per maand en per jaar. In dit voorbeeld gaan we uit van een gemiddelde werkweek van 35,7 uur (standaard in ons land) en één maand rust. De genoemde bedragen zijn een inschatting en kunnen in sommige situaties ver van de realiteit staan. Dit heeft te maken met niet op de laatste plaats bedrevenheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 6426
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 70686

Een kinderopvang ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat de vergoeding bruto is. Als zzp’er moet jij zelfstandig altijd de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere uitgaven die nodig zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten leggen. Dit bedrag kan jij omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP juist in te zetten.

Als zelfstandige krijg je niet vanzelfsprekend een verhoging in loon. Dit zou je zelfstandig moeten regelen door jouw vergoeding omhoog te gooien. Door opleidingen tot kinderopvang te voltooien kun jij jouw kunde vergroten en hierdoor een beter tarief verdedigen.

Bovendien is het handig om als ondernemer de belasting op elke factuur aan de kant te zetten. Dat moet je immers betalen per jaar of kwartaal. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als je het zelfstandig gaat doen. Zzp’ers die dit niet goed fixen komen meestal voor nare problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe je eenvoudig je administratie zonder dat jij hiervoor veel kennis nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal KOSTELOOS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP kinderopvang? Door je correct voor te bereiden kan je genieten van meer vrijheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.