ZZP kraamzorg, wat is het ZZP kraamzorg tarief?

Je kan als kraamzorg werken bij een bedrijf of aan de bak gaan als zelfstandig ondernemer. In loondienst krijg je een vast loon, goede voorwaarden en meer zekerheid. Als kraamzorg ZZP profiteer je van meer vrijheid en kun je je eigen ZZP tarief bepalen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je alles over een ZZP kraamzorg en de opties die daarbij komen kijken. We gaan in op het standaard ZZP kraamzorg tarief en hoe jij dit kunt berekenen. Daarnaast vertel ik je hoe het geregeld is met een kraamzorg opleiding en hoe je hierdoor je tarief kunt opvoeren. Wat verdient een kraamzorg ZZP?

ZZP kraamzorg tarief

Als zelfstandige bepaal je persoonlijk je uurtarief en zo hoeveel je kunt beuren. Toch is het voor elk beroep verschillend en dat geldt zeker voor kraamzorg zzp. Afhankelijk van je bedrijf beding je het noodzakelijke tarief.

Je tarief als kraamzorg zzp’er is afhankelijk van de kosten die je maakt, zzp’ers die je wellicht nodig hebt en de kosten die je hebt om jouw organisatie onder de aandacht te brengen bij potentiële afnemers. Wees waakzaam dat alle kosten die jij maakt in je factuur verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een kraamzorg zit tussen de €25 (laag) en €45 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te je te realiseren dat dit bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hieronder vind je een aantal richtlijnen van de verdiensten die je kunt verdienen als ZZP kraamzorg per maand en per jaar. In onderstaande voorbeeld gaan we uit van de gemiddelde werkweek van 35,7 uren (gemiddelde in ons land) en één maand vakantie. De bedragen zijn een schatting en kunnen in vele situaties ver van de praktijk liggen. Dat heeft te maken met niet op de laatste plaats vaardigheid en kennis.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 6426
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 70686

Een kraamzorg ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat je inkomen bruto is. Als ondernemer moet jij zelf altijd de inkomstenbelasting afdragen naast alle andere kosten die nodig zijn om dat bedrag te kunnen verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten leggen. Dat bedrag kan je verminderen door het belastingvoordeel ZZP goed te gebruiken.

Als zelfstandige krijg je niet automatisch een salarisverhoging. Dit zou je zelf moeten fixen door jouw vergoeding omhoog te doen. Door opleidingen tot kraamzorg te volgen kun je je bekwaamheid vergroten en daardoor een hoger tarief verdedigen.

Bovendien is het aangeraden om als ondernemer de voorbelasting op elke factuur opzij te zetten. Dat moet je namelijk afstaan per jaar of drie maanden. Je kan op de volgende pagina de BTW berekenen als jij het zelfstandig gaat doen. Zelfstandigen die dat niet op de goede manier fixen komen meestal voor onnodige problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je eenvoudig je administratie zonder dat jij daarvoor veel knowhow nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP kraamzorg? Door je op de juiste manier voor te bereiden kun je profiteren van meer autonomie en een hoger salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!