ZZP vrachtwagenchauffeur, wat is het ZZP vrachtwagenchauffeur tarief?

Je kan als een vrachtwagenchauffeur in loondienst gaan bij een business of aan de bak gaan als zzp’er. In dienstverband ontvang je een salaris, secundaire voorwaarden en meer zekerheid. Als vrachtwagenchauffeur ZZP profiteer je van meer autonomie en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP vrachtwagenchauffeur en de opties die hierbij horen. We gaan in op het standaard ZZP vrachtwagenchauffeur tarief en hoe jij dit kunt berekenen. Daarnaast leg ik je uit hoe het geregeld is met een vrachtwagenchauffeur opleiding en hoe jij daardoor je tarief kan vergroten. Wat verdient een vrachtwagenchauffeur ZZP?

ZZP vrachtwagenchauffeur tarief

Als zelfstandige bepaal je zelfstandig je uurtarief en zo hoeveel je kunt binnenhalen. Toch is het voor ieder vak anders en dat gaat zeker op voor vrachtwagenchauffeur zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal je het noodzakelijke uurtarief.

Je tarief als vrachtwagenchauffeur zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, werknemers die je mogelijk inhuurt en de kosten die je draagt om je zaak moet promoten bij potentiële afnemers. Wees waakzaam dat alle kosten die jij maakt in je factuur verwerkt moeten zijn, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een vrachtwagenchauffeur ligt tussen de €20 (laag) en €35 (hoog) p/u. Het is belangrijk om te onthouden dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een gemiddelde.

Hier lees je een aantal voorbeelden van de verdiensten die je kan hebben als ZZP vrachtwagenchauffeur per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van de standaard werkweek van 35,7 uren (standaard in NL) en één maand vakantie. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in sommige situaties ver van de praktijk liggen. Dit heeft te maken met niet op de laatste plaats vaardigheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 2856Verdiensten per maand (hoog)€ 4998
Verdiensten per jaar (laag)€ 31416Verdiensten per jaar (hoog)€ 54978

Een vrachtwagenchauffeur ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat het genoemde bedrag bruto is. Als zelfstandige moet jij zelf nog de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere kosten die nodig zijn om zulke bedragen te kunnen verdienen. In dit artikel kan je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp jij aan de kant zou moeten leggen. Dit bedrag kun je verminderen door het belastingvoordeel ZZP juist te gebruiken.

Als zzp’er krijg je nooit standaard een verhoging in loon. Een verhoging zou jij zelf moeten regelen door jouw uurloon omhoog te gooien. Door opleidingen tot vrachtwagenchauffeur te doen kan jij jouw kunde vergroten en daardoor een hoger uurtarief afdwingen.

Bovendien is het verstandig om als zelfstandige de voorbelasting op iedere factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je namelijk afstaan per jaar of drie maanden. Je kan hier de BTW berekenen als je dit handmatig gaat doen. Ondernemers die dat niet correct afdragen komen altijd voor vervelende verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je op de goede manier je boekhouding zonder dat jij daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP vrachtwagenchauffeur? Door je correct voor te bereiden kan je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.