Home » Ondernemen » Boekhouding app overzicht, de beste boekhoud apps voor jou!

Boekhouding app overzicht, de beste boekhoud apps voor jou!

Leestijd: 6 minuten

Een boekhouding app zie je steeds vaker terug op het startscherm van telefoons van ondernemers. Het is namelijk een goede manier om de financiële situatie van je bedrijf te bekijken. Zijn de laatste facturen al betaald, hoeveel geld gaat er dagelijks uit blijft de bankrekening groeien? Met een boekhouden app is deze data met één druk op de knop te bekijken.

We hebben onderzoek gedaan naar de beste boekhouding apps van dit moment. Veel online boekhoudprogramma’s bieden een applicatie aan, maar de functionaliteiten verschillen. Lees verder en ontdek alles over de boekhouding app van dit moment en hoe deze applicaties jouw kunnen helpen. Gebruik jij al een boekhouden app?

Top 5 boekhouding apps

Later in dit artikel gaan we dieper in op de keuze voor de boekhouding apps. Hier geven we je alvast een overzicht van de top 5 beste boekhouding apps zodat je snel verder kunt, mocht je dat willen.

 • e-Boekhouden – Volledige oplossing voor ieders boekhouding & gratis proberen
 • Ficsus – Programma volledig gericht op zzp’ers
 • Exact Online – Boekhouding voor de MKB’ers
 • InformerOnline – Handig inscannen van bonnetjes etc via de applicatie
 • Visma – Alle gemakken voor online boekhouden, op kantoor of onderweg

Wat is een boekhouding app?

Een boekhouding app is een telefonische applicatie waarmee je beschikt over je volledige boekhouding. Online boekhoudsoftware wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt om de boekhouding te doen en we hebben in dit artikel uitgelegd waarom dit zo handig voor je is.

Met de boekhouden app van hetzelfde programma beschik je over alle data, waar je ook bent. Eenvoudig even een factuur maken of controleren als je op gesprek bent. Van de kosten die je maakt onderweg direct het bonnetje inboeken en meer van deze handige voordelen schelen je veel tijd. Op deze pagina vind je een voorbeeld factuur.

Bij online boekhoudprogramma’s zie je dat met name de boekhoud applicaties voor zzp’ers en MKB goed ontwikkeld zijn. Programma’s als e-Boekhouden, Ficsus en Exact hebben eigenlijk alle features die je maar nodig hebt om altijd en overal met je boekhouding aan de slag te kunnen. 

Een onderzoek uit 2019 van ZZP Barometer samen met MoneyMonk laat zien dat het percentage ondernemers dat een boekhoud app gebruikt snel groeit. In 2017 gebruikte 16% van alle ondernemers een boekhouding app en in 2018 was dat 24%. Dat is een groei van 50%! Het is dus wel duidelijk dat ondernemers snel overstappen naar online programma’s met app.

Wat kan ik met een boekhoud app?

Met een boekhouding app kun je de boekhouding voor je bedrijf doen zoals je gewend bent, maar dan onderweg. Via de applicatie kun je eenvoudig inloggen in je boekhouding en facturen maken, rapportages checken en bonnetjes boeken. Andere voordelen van een boekhoud app zijn:

 • Op loze momenten snel de boekhouding bijwerken
 • Altijd inzicht in rapportages
 • Eenvoudig en real-time je urenregistratie bijhouden
 • Altijd inzicht in je klantenbestand en contactenlijst
 • Gemaakte afspraken op offerte eenvoudig te achterhalen in (verkoop)gesprekken
 • Direct offertes en facturen uitschrijven op locatie
 • Elektronische Btw-aangifte
 • Betaalherinneringen versturen

Top 10 beste boekhouding apps 2024

We geven je graag een handig overzicht met de top 10 beste boekhouding apps van dit moment. Hou er rekening mee dat softwareprogramma’s zich blijven ontwikkelen en dat iedere applicatie net wat andere features heeft. We raden je daarom aan verschillende apps te bekijken om erachter te komen welke boekhoud app het beste bij je past. 

snelstart app

10. SnelStart

SnelStart is een bedrijf uit Alkmaar en helpt ruim 100.000 ondernemers, accountants en boekhouders met het doen van een goede administratie. Het boekhoudpakket is eenvoudig in gebruik en geschikt voor ieder type bedrijf. Door middel van de handige applicatie beschik je daarnaast dus altijd over een up-to-date overzicht van de financiële situatie van je bedrijf. 


digibtw app

9. DigiBTW

DigiBTW is een bedrijf uit Amsterdam en helpt ruim 10.000 zzp’ers met de boekhouding. Dit programma is speciaal gericht op de zelfstandige ondernemer en beschikt daarom over alle tools die je nodig hebt zoals facturatie, bonnetjes, urenregistratie, kilometerregistratie en natuurlijk de rest. Met een beoordeling van 9.8/10 kunnen we wel stellen dan het programma en de boekhoud app goed ontvangen worden.


rompslomp app

8. Rompslomp

Rompslomp komt uit Utrecht en richt zich ook volledig op zzp’ers. Dagelijks gebruiken ruim 100.000 zelfstandigen het programma en applicatie. Het doel van Rompslomp is om het de ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken, zodat ze kunnen blijven ondernemen en niet al hun tijd met de boekhouding bezig zijn. 


7. fENNA factureren en boekhouden

fENNA factureren en boekhouden komt uit Maarssen en streeft ernaar om het de ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken. De twee directeuren zijn van mening dat jij je boekhouding de baas moet zijn zodat je kunt profiteren van een goede administratie. Door zoveel mogelijk taken te automatiseren hou je veel tijd over om te ondernemen. Helemaal gezien de prijs is fENNA erg interessant voor beginnende ondernemers.


silvasoft app

6. Silvasoft

Silvasoft komt uit Ridderkerk en maakt bedrijfsoftware voor ondernemers, voor zowel de zelfstandige ondernemer of de ondernemer met veel personeel. De software is daarnaast ook geschikt voor boekhouders en accountants. Interessant hieraan is dat er geen limieten zitten aan de pakketten en dat je het 30 dagen gratis kunt proberen. Met een beoordeling van 9.6/10 lijkt het goed te bevallen.


Visma app

5. Visma

Visma komt uit Amsterdam en is misschien een van de bekendste bedrijven op deze lijst. Voor een vaste en schappelijke prijs kan iedere ondernemer met de software aan de slag en genieten van alle gemakken van online boekhouding. In totaal gebruiken ruim 160.000 ondernemers Visma eAccounting. We kunnen hieruit dus wel opmaken dat het goed in de markt ligt. Je kunt de software 30 dagen gratis proberen.


informeronline app

4. InformerOnline

InformerOnline is een bedrijf dat werkt vanuit Rijswijk. Het programma is geschikt voor iedere ondernemen, van zzp’er tot MKB en stichtingen. Door de vele koppelingen kan een groot gedeelte van de boekhouding geautomatiseerd worden. Met de boekhouding app is het daarnaast mogelijk om direct de bonnetjes in te scannen zodat je deze niet hoeft te bewaren. Je kunt het 30 dagen gratis proberen en met een beoordeling van 8.1/10 scoort het een goed cijfer.


exact online app

3. Exact Online

Exact Online boekhouden is gevestigd in Delft en richt zich volledig op MKB. Door de nuttige toepassingen en vele koppel-mogelijkheden kun je met deze software en app tot wel 73% van je tijd besparen met het doen van de boekhouding. De zelflerende software zorgt ervoor dat de eenvoudigste taken geautomatiseerd worden. Ruim 550.000 bedrijven maken gebruik van Exact Online, een gigantische hoeveelheid gebruikers.


ficsus app

2. Ficsus

Ficsus komt uit Aarle-Rixtel en is onderdeel van e-Boekhouden. Het programma is volledig gericht op zzp’ers en bestaat al sinds 2009. De koppeling met de Belastingdienst en goed bereikbare klantenservice maken het zeer geschikt voor de beginnende ondernemer. Je kunt het programma 35 dagen gratis proberen.


e-boekhouden app

1. e-Boekhouden

De nummer 1 op onze lijst is e-Boekhouden.nl. Het bedrijf is gevestigd in Aarle-Rixtel en biedt de volledige oplossing voor ieders boekhouding. Alle functies zijn aanwezig en met de handige e-boekhouden app kun je dit waar dan ook gebruiken zonder beperkingen. Het programma is binnen 1,5 minuten opgezet en je kunt het de eerste 15 maanden gratis gebruiken als beginnend ondernemer!


Boekhouding apps vergelijken

We hebben hierboven iedere administratie app voor je uitgeschreven. Hieronder vind je een tool waar je de eigenschappen van deze boekhouding apps naast elkaar kunt leggen. We raden je aan meerdere pakketten met elkaar te vergelijken zodat je zeker weet dat je alle tools hebt die je nodig hebt voor jouw administratie.

 

FAQ

Is een boekhoud app gratis?

Een boekhouding app is in de meeste gevallen gratis te gebruiken. Je betaalt voor de boekhoudsoftware en de aanbieders op deze pagina hebben allemaal een gratis applicatie die je daarbij kunt gebruiken.

Is een administratie app noodzakelijk?

Kan ik BTW aangifte doen met een boekhouding app?

Wat zijn de voordelen van een boekhouding app?

Meest recente update: oktober 16, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Top boekhoudprogramma's
 
Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie