Werken in de farmaceutische industrie, zo begin je

Leestijd: 2 minuten

In Nederland zijn er ongeveer 15.000 mensen werkzaam in de farmaceutische industrie of Biotech. Een relatief kleine hoeveelheid mensen op de gehele bevolking, maar ze doen wel belangrijk werk. Dit hebben we allemaal zelf ondervonden gedurende de corona periode. Wil jij je steentje bijdragen aan deze sector? Lees dan snel verder.

Wat is hiervoor nodig?

Het mag duidelijk zijn dat je niet zomaar in de biotech wereld rolt. Hiervoor zijn soms lange studies nodig en veel kennis van zaken. Als we de vacatures Biotech bekijken dan zien we dat kwalificaties zoals een PhD + zes jaar werkervaring geen uitzondering zijn.

Andere vacatures vragen een minimaal MBO level 4 opleiding met zes jaar ervaring of een HBO opleiding met vier jaar ervaring. Het is dus voor iedereen mogelijk om een steentje bij te dragen aan deze vernieuwende sector.

De reden dat meer mensen in de Biotech wereld willen werken komt doordat je wellicht een van de belangrijkste banen ter wereld hebt. Je houdt je in de Biotech wereld bezig met bijvoorbeeld het verdringen van ziektes en het maken van vaccinaties. 

Ook het modificeren van granen voor een hogere oogst, het verbeteren van de voedingsstoffen in ons eten en het verlagen van de hoeveelheid chemische stoffen vallen onder deze tak van sport. 

Natuurlijk horen hier de ‘saaie’ klusjes ook bij, al zijn er weinig branches waar je zoveel impact kunt maken op het leven van ons allemaal dan in de pharma & biotech wereld. 

Hoewel de vraag naar goed personeel in deze sector hoog is kan het soms best lastig zijn om de juiste match te vinden. Voor veel bedrijven is namelijk specifieke kennis nodig en dit is niet allemaal in één vacature te plaatsen. 

Je zou je daarom kunnen laten ondersteunen door partijen die hierin gespecialiseerd zijn zoals Real Life Sciences. Je hebt dan in één overzicht de juiste vacatures en kunt bovendien geholpen worden om de beste match te vinden voor jouw specifieke kennis.

Heb je interesse, maar geschik je nog niet over de juiste opleiding? In Nederland zijn daar veel opleidingen voor te vinden. Wat ook opvalt, is dat de mensen die de opleiding voor biotech gedaan hebben over het algemeen heel tevreden zijn. Ze komen eenvoudig aan werk en kunnen de opgedane kennis meenemen naar verschillende branches.


Top 5 boekhoudprogramma's

  • e-Boekhouden.nl - Voor starters / ZZP & 15 maanden gratis (best getest)
  • Ficsus.nl - Boekhoudpakkeet voor ZZP’ers
  • MoneyMonk - Boekhouden voor Freelancers & zzp-dienstverleners
  • AFAS SB+ - Slim boekhouden & complete oplossing
  • Visma - Makkelijk onlinen boekhouden voor ZZP’ers

.
Kaj & Chris Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Op hoebeginik.nl schrijven we over onze ervaringen met het ondernemen, online marketing (webshops, affiliate marketing & consultancy) en investeren. Kaj de organische kant (SEO) en Chris doet de advertentiekant (SEA). Kunnen wij je helpen? Dan lees je hier meer over SEA uitbesteden en hier meer over SEO uitbesteden. We komen graag met je in contact!

Plaats een reactie

Boekhouden als een PRO 🚀Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer een gratis boekhoudprogramma en bespaar jezelf veel tijd.