Home » Ondernemen » Zelf roosters aan het maken? Probeer personeelsplanning software

Zelf roosters aan het maken? Probeer personeelsplanning software

Leestijd: 3 minuten

Een goed rooster is perfect afgestemd op de wensen van het bedrijf én de werknemer. Het is een cruciaal onderdeel van een succesvol bedrijf. Het stopt niet alleen de chaos van eindeloze e-mails en spreadsheets, maar biedt ook waardevolle data over werktijden, gewerkte uren en verzuim. In dit artikel ontdek je waarom een slimme personeelsplanning van grote waarde is voor jouw bedrijf.

Rooster maken met behulp van personeelsplanning software

Het bedrijfsleven is altijd in verandering. De laatste jaren is hybride werken vooral een trend. Hoewel dit flexibiliteit biedt, kan het plannen van personeel ingewikkelder en tijdrovender worden. Reden? De beschikbaarheid en locaties van werknemers veranderden voortduren. Werken je werkenmers altijd op locatie? Ook dan is personeelsplannig software aan te raden. Het scheelt enorm veel tijd ten opzichte van zelfs roosters maken.

Hierbij vier redenen om te kiezen voor personeelsplanning software:

1. Snel en overzichtelijk roosters maken
Dankzij deze software kun je moeiteloos roosters opstellen op basis van beschikbaarheid en contracturen van je personeel.

2. Zelf beschikbaarheid opgeven
Medewerkers kunnen gemakkelijk hun wekelijkse beschikbaarheid aangeven, waardoor het plannen naadloos verloopt.

3. 24/7 inzicht
Werkgevers en werknemers hebben te allen tijde toegang tot relevante gegevens, zoals roosters, verlofaanvragen en beschikbaarheid.

4. Eenvoudige verlofaanvragen
Medewerkers kunnen eenvoudig verlof aanvragen en managers kunnen deze verzoeken snel beoordelen.

Daarnaast biedt deze software de mogelijkheid voor medewerkers om diensten onderling te ruilen, ziekmeldingen via de app door te geven en snel vervanging te regelen door het directe inzicht in beschikbaarheid.

Gedetailleerd en overzichtelijk roosters maken

Kwalitatieve personeelsplanning software houdt rekening met belangrijke details. Pauzes kunnen automatisch worden berekend volgens wettelijke vereisten en toeslagen worden ingesteld voor overuren of afwijkende werkuren. Denk bijvoorbeeld aan avonddienst, nachtdienst of werken in het weekend. Een rooster maken gaat met behulp van slimme software dus een stuk geautomatiseerder.

Daarnaast biedt de software handige rapportagemogelijkheden, waardoor je inzicht krijgt in gewerkte uren, verlof, ziekteverzuim en afdelingsprestaties. Vaste diensten of posities kunnen worden gemarkeerd met kleurcodes, zodat afwijkingen in het rooster direct zichtbaar zijn voor iedereen.

Mobiele app voor rooster maken

De voordelen van deze software beperken zich niet tot werkgevers. Werknemers profiteren ook van de efficiëntie en flexibiliteit die het biedt. Via de mobiele app voor iOS en Android kunnen ze eenvoudig hun beschikbaarheid aangeven, vrije dagen aanvragen en diensten ruilen (met goedkeuring van de manager). Dit zorgt ervoor dat ze op het juiste moment en op de juiste locatie worden ingeroosterd, wat gunstig is voor zowel werkgever als werknemer.

Mobiele app planning

Personeelsplanning software voor elk bedrijf

Of je nu een klein, middelgroot of groot bedrijf hebt: een efficiënte personeelsplanning is een waardevolle investering. Veel gerenommeerde bedrijven, waaronder Specsavers, Primera, Blokker, Etos, en lokale ondernemingen zoals slagerijen, horecagelegenheden en bouwbedrijven, maken gebruik van de rooster software van Werktijden.nl.

Ruud Buijsman, eigenaar van Bruna Stede Broec, benadrukt het belang van deze software: “Sinds ik werktijden.nl gebruik, is er rust en overzicht in de werkroosters gekomen. Echte aanrader; zeer gebruiksvriendelijk én betaalbaar.”

Automatisch roosters maken

Een goed gestructureerd bedrijf begint met een gestructureerde personeelsplanning. Met de functionaliteiten van Werktijden ben je verzekerd van meer overzicht en inzicht in je personeelsbestand en planning. Bovendien profiteren werknemers van de gebruiksvriendelijke app, omdat alle informatie binnen handbereik is. Het is een win-win situatie voor iedereen binnen het bedrijf.

Wil je de voordelen van deze software zelf ervaren? Meld je dan aan voor de gratis proefperiode van 14 dagen, zonder automatische verlengingen, inclusief begeleiding. Begin vandaag nog met efficiënter plannen en genereer meer omzet voor je bedrijf. Aanmelden kan via werktijden.nl/aanmelden.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's
 
Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie