Home » Economisch nieuws » Liechtenstein gaat bitcoins accepteren bij betalingen

Liechtenstein gaat bitcoins accepteren bij betalingen

Leestijd: < 1 minuut

Liechtenstein gaat de digitale munt bitcoin accepteren als betaalmiddel voor bepaalde overheidsdiensten. Dat zei premier Daniel Risch van het vorstendom in een interview met de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Risch, die ook minister van Financiën van het kleine Alpenland is, gaf geen tijdstermijn aan, maar zei wel dat “een betalingsoptie voor de bitcoin eraan komt”. Hij stelde verder dat Liechtenstein ook van plan is om deposito’s in bitcoins te aanvaarden. Die worden dan onmiddellijk ingeruild voor de Zwitserse frank, de officiële munt van de dwergstaat met slechts 40.000 inwoners.

Verder meldde Risch dat het land openstaat om financiële overheidsmiddelen in bitcoins te investeren, maar dat de risico’s nu nog te groot zijn. “Die inschatting kan wel veranderen”, aldus de premier. Volgens Handelsblatt heeft Liechtenstein ongeveer 2,2 miljard Zwitserse frank, wat gelijk is aan 2,2 miljard euro, aan financiële reserves.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie